Mattias Dahlgren tolkar Södermalms snabbmat på matfestival

Anwar och Malik från Nystekt Strömming, Mathias Dahlgren, George från Amida, Jan-Erik och Lee från Thongwiset.
Anwar och Malik från Nystekt Strömming, Mathias Dahlgren, George från Amida, Jan-Erik och Lee från Thongwiset.
Testa en Michelinkocks versioner av snabbmatsrätter från Zinken och Slussen.

3-6 oktober är det matfestival i Ringens Centrum, för andra året i rad.

Förutom det vanliga utbudet kör stjärnkocken en popup där han gör sina egna versioner av käket på några av Söders snabbmatsfavoriter; Amidas kolgrill på Folkungagatan, Thongwistet thai vid Zinken och Stömmingsvagnen, som flyttat till Kornhamnstorg i Gamla stan när Slussen byggs om.

– Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.