Danderyd <3 romantik = sant

Lätt att hitta romantiken i Danderyd.
Lätt att hitta romantiken i Danderyd.
Mitt i Danderyd tog hjälp av ett par glada Danderydsbor för att hitta de mest romantiska platserna i kommunen.De tre frågorna som vi ställde:
1. Din vackraste plats?
2. Ditt romantiska minne?
3. Ditt bästa raggningstips?

Gunilla Sundquist Elshult, Djursholm 

1. Ekebysjön. Det är så väldigt vackert där med allt vatten, natur och fågellivet. Speciellt på kvällen i solnedgången. Då har den verkligen allt. Jag brukar ofta gå där med min hund och det är så rofyllt, ibland nästan magiskt. För mig är det den mest romantiska platsen i Danderyd.
2. Ett mycket romantiskt minne var när min man Göran bjöd mig på en fantastisk middag på Golden Duck på Hollywood Road i Chelsea, London. Det var en kväll på 80-talet innan vi blev ihop. Han tåflörtade med mig, det tyckte jag var gulligt. Vi hade träffats innan för att jag skulle intervjua honom till ett arbete.
3. Hundtricket. Man träffar så många personer när man är ute på hundpromenader och då är det lätt att börja småprata om hunden eller annat och då är isen redan bruten. Är det någon snygging så kanske man vill prata mer. Göran brukar komma hem och säga att någon trevlig dam har börjat pratat med honom.

Chinna Giertz, Enebyberg
1. Det är hemma hos mig, kanske under en romantisk middag med min man. De kvällarna brukar vara väldigt mysiga. För mig är de den mest romantiska platsen.
2. Åh, det var nog i Meribel i de franska alperna. Det blev inte så mycket skidåkning då det var dimma nästan hela tiden. Vi fick ordna en väldigt romantiskt måltid med tända ljus överallt i lägenheten där vi bodde istället. Då blev det frieri också. Eller i alla fall så bestämde vi oss för att flytta ihop.
3. Man kan ge någon en komplimang av något slag. Då måste ju personen svara och så kan man följa upp det med någon fråga eller bara prata om något. Förhoppningsvis får man gensvar.

 

Denise von Garrelts, Djursholm
1. Någonstans i skärgården eller där det finns vatten. Jag älskar havet och att vara havsnära. För mig är det både rogivande och energifyllt på samma gång. Om man nu kan säga så. I Danderyd har vi en hel del vatten men att kunna åka ut med en båt eller så är mysigt.
2. En härlig semester någonstans. Egentligen var som helst, bara man får tid att kunna ägna tid för varandra.
3. Var dig själv. Ge någon en komplimang. Det tror jag är det bästa.

 

 

Karin Nordvaller, Djursholm

1. Gamla bryggan vid Ekebysjön där näckrosorna växer. Att få befinna sig mitt i naturen, mitt ibland allt djurliv är helt magiskt.
2. Första gången jag som nyinflyttad gick runt cykelnyckelön med min man. Vi var nykära och förväntansfulla inför vårt framtida liv tillsammans.
3. Bästa raggningtipset är hundtricket. Har haft 7 egna hundar och hundtricket är oslagbart. Spelar ingen vilken ålder eller utseende du har, alla faller pladask för hunden.

 

 

Leif Bjernefalk, Täby

1. Strandpromenaden i Näsbyviken. Jag brukar gå med hundarna bakom Näsby slott och där är det mycket vackert. Vatten överhuvudtaget är vackert och lockar till romantik.
2. Ett minne för mig är när jag och min fru firade vår 10-åriga bröllopsdag på en rutig filt i Drottningholmsparken. Det blev en mysig picknick i lite Bellmaninspiration istället för det klassiska, att gå ut på fin restaurang och äta middag.
3. Jag tror på att bjuda på sin humor. Att vara glad och trevligt och bjuda in till skratt.