ANNONS

Danderyds konsthall kan äntligen få ett hem

Berga Gård i Danderyd.
Berga Gård i Danderyd.
Föreningen Danderyds Konsthall har verkat i kommunen sedan 2014. Hela tiden utan en egen lokal. Nu har de lämnat in en intresseanmälan till kommunen att få hålla till i Berga Gård.
ANNONS

Föreningen Danderyds konsthall är en ideell förening med nästan 100 medlemmar. Medlemmarna består av allt från yrkesverksamma konstnärer till de som är intresserade av olika arter av konstuttryck. Det har sedan starten 2014 inte haft någon lokal och gemensam samlingsplats utan har hyrt olika lokaler för att ställa ut eller genomföra aktiviteter.

– Kommunen skulle gå ut med en öppen förfrågan för att söka aktör för Berga Gård under december månad för att göra en utvärdering i januari. Hittills har inget hänt. Eftersom vår förening ständigt har sökt en lokal som kan passa för våra konstnärliga verksamheter föreslog vi att Föreningen Danderyds Konsthall skulle teckna det övergripande avtalet för Berga Gård och Ösbystugan. Där skulle vi kunna ha utställningar, kurser, möten och ateljéplatser, säger Ana Gaines som är ordförande i Föreningen Danderyds Konsthall.

I november blev Föreningen Danderyds Konsthall kontaktade av andra aktörer som var intresserade av att hyra Berga Gård med konstföreningen som medpart. Kommunen hade som krav för uthyrning av fastigheten att ett samarbete med kultur och fritid skulle finnas.

– Nu har vi lämnat in en anmälan om att teckna avtal med kommunen för fastigheten Berga Gård med ändamålet att fortsätta att utveckla och förankra den kulturella verksamheten i kommunen. Vi väntar på kommunens besked, säger Ana Gaines.

 

ANNONS