ANNONS

Dans på Siaröfortet i helgen

Föreställningen Mandom, mod och morske män spelades första gången 2004, även då på Siaröfortet.
Föreställningen Mandom, mod och morske män spelades första gången 2004, även då på Siaröfortet.
På lördag blir det dans- och musikföreställning på Siaröfortet vid Ljusterö. Professionella dansare och musiker uppträder tillsammans med ungdomar från Österåker.
ANNONS

Dans- och musikföreställningen Mandom, mod och morske män spelas i betonglandskapet vid Siaröfortet på Kyrkogårdsön nära Ljusterö.

Koreograf är Lotta Gahrton som hämtat inspiration från mellankrigstidens Sverige. Genom föreställningen får publiken följa dansare och musiker i fortets olika rum.

Föreställningen hade sin urpremiär på Siaröfortet 2004, och har spelats där även 2005. Den specialskrivna musiken framförs av Swing Sling Brass och musiker från Blåsarsymfonikerna. Förutom ungdomar från Österåker deltar även unga från Stockholms stad.

– Mandom, mod och morske män är en spännande satsning där ungdomar från Österåker och Järva genom kultur möts i en föreställning om en värld i förändring. Siaröfortet ger berättelsen en unik koppling bakåt i tiden till en tid när det var svårt att förutspå de stora förändringar i samhället som väntade, säger Mathias Lindow (L) ordförande i Österåkers kultur- och fritidsnämnd.

Fakta

Mandom, mod och morske män

Vad? Dans- och musikföreställningen ”Mandom, mod och morske män”.

När? Lördag 3 september klockan 13.00 och klockan 19.30.

Var? Siaröfortet, Kyrkogårdsön

Siarörfortet

Byggdes 1916 – 1924, som en förstärkning av Vaxholmslinjen. Skulle verka som ett dolt bakhåll mot fientliga invasionsflottor, med anläggningen nedsprängd i berget och dolda kanoner. Fortet avvecklades på 1950-60-talet, då det sedan länge blivit omodernt. Är sedan 2002 byggnadsminne.

Källa: Statens fastighetsverk, Österåkers kommun
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.