ANNONS

Därför är västerort ett musikunder

Babak Azarmi.
Babak Azarmi.
Unga har tröttnat på att andra berättar deras historier - och börjar själva berätta genom sociala medier. Det tror Kistabon Babak Azarmi, grundare av musikkollektivet RMH och Trans94, är några av anledningarna musikundret i västerort.
ANNONS

Babak Azarmi från Kista var den som grundade musikkollektivet RMH, med stjärnor som Adam Tensta, Erik Lundin, Michel Dida och Cherrie – alla från västerort. När han får frågan om vilka västerortstalanger som finns kan han inte svara. De är för många.

– Ungdomar tar för sig nu, de har tröttnat på att andra berättar deras historier. Vi har också en parallell värld i dag, säger Babak och syftar på sociala medier såsom Youtube.

På de nya plattformarna kan ungdomar utan skivkontrakt och kontakter sprida sin musik helt själva.

I våras lades RMH ner. De hade blivit för stora och inflytelserika, tyckte grundaren Babak Azarmi. I stället bildades kulturkollektivet Trans94.

– För att ta ansvar för den plats vi har fått ska vi inte bara mata oss själva, vi behövde byta namn för att folk skulle sluta tänka på oss som makthavare, säger Babak.

ANNONS

Under hösten har Babak åkt runt i landet för att tillsammans med rapparen Erik Lundin och sångerskan Cherrie inspirera unga talanger och visa dem vägar för att komma vidare med bland annat musik. Ett av stoppen var Rinkeby. För Babak tycker inte att västerort har tillräckligt många platser där sådana här möten är möjliga. Han ger Kista, där han själv bor och är uppvuxen, som exempel.

– Det finns ett centrum med allt som behövs och det finns en massa företag. Men det saknas ett kulturellt center. Även om västerort har många talanger så beror det inte på att vi har fått verktygen för det, säger Babak Azarmi.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.