ANNONS

Debaser blåser liv i gammal strid

x
90-talet ringde och vill ha tillbaka sin pop-strid.
90-talets indieversion av en hiphop beef var Oasis vs Blur.
Nu blåser Debaser liv i fajten med en kväll där lag Oasis och lag Blur en gång för alla ska göra om vem som var bäst genom att spela deras låtar på scen.
ANNONS

Engelskt 90-tal. London mot Manchester och Blur mot Oasis. Nu på fredag väcker Debaser den gamla konflikten till liv och ska äntligen kora en vinnare från den 25 år gamla fajten. På Fredag 20 oktober 20.00 är det dags.

Men enligt musikern Alfred Holmgren från Stockholmsbandet Locals är det redan avgjort.

– Oasis var ju mycket fetare, mycket råare är Blurs konstskolerock. Dessutom var ju Liam och Noell Gallagher två superstjärnor var för sig; som att ha Batman och Stålmannen i samma lag.

Missade 90-talet

The locals spelar åt Team Oasis.

Locals spelar åt Team Oasis.

Alfreds band ska tillsammans med två andra band i team Oasis framföra varsin låt på scen.

– Vi kommer köra Hindu times, en låt från när Oasis var lite på dekis,när partyt var slut. Men låten är väldigt bra och det känns mycket roligare, lite mer indie, att köra något annat än deras största hit, säger Alfred som är 24 år och känner att han missade den här grejen för att han var för ung när det begav sig.

– Nu tar jag tillbaka mitt eget årtionde, 90-talet.

Hur mycket går ni in för det här. Kommer ni klä er i Ben Sherman-tröjor och röka Benson & Hedges?

ANNONS

– Nja kanske inte men jag hoppas att det kommer annat folk än de vanliga modsgubbarna liksom, att kvällen inte blir för intern.

Blur överlägsna

På andra sidan staketet finns Team Blur vars mest kända medlem är Peter Morén från gruppen Peter, Bjorn and John. Han var med på tiden då striden mellan banden var som mest infekterad och har alltid haft otroligt svårt för Oasis.

Utöver sin solokarriär är Peter Morén en del av indierockgruppen Peter Bjorn and John som fick sitt stora genombrott med den internationella hitlåten Young Folks 2006.

Peter Morén är Blur alla dagar.

– Jag kan sträcka mig till att säga att versen på låten Some might say är ok. Annars är Blur överlägsna och till skillnad från Oasis har ju Blur också bara blivit bättre och bättre.

Själv föll han för skivan Modern Life is Rubbish, men slutade officiellt att lyssna på bandet när de blev större

– Det var väl en sån där indiegrej, att man skulle gå emot det som var populärt, men jag gick på deras konserter i smyg och när de sedan blev lite mer experimentella så tycker jag verkligen att de lyfte som band. Nuförtiden gillar jag särskilt sångaren Damon Albarns sologrejer- det är verkligen min typ av musik.

Hur allvarlig är den här fajten? 

– Jag känner ju några i The Janitors, som spelar för team Oasis och jag hoppas ändå på att det kan bli rätt heta diskussioner här, fast med glimten i ögat. För ärligt talat, förutom att bröderna Gallagher är underhållande är det svårt att förstå vad som skulle vara så himla bra med Oasis.

Till sist:

När Noel Gallagher samarbetat med sin forne fiende Damon Albarn på hans grupp Gorillaz senaste skiva som släpptes i år skrev lillebror Liam följande på Twitter:

Moget?

Moget?

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.