Djursholmsbo firade Victorias födelsedag

Stort firande i Stockholm.
Stort firande i Stockholm.
Peter Forssman (KD) från Djursholm har länge arbetat i hovet. När Victoria firade sin 40-årsdag var han en av de inbjudna gästerna.
– Jag känner henne sedan länge och det var verkligen trevligt, säger Peter Forssman.

Danderyd kommunfullmäktiges ledamot, Peter Forssman (KD) var en av gästerna när kronprinsessan Victoria fyllde 40 år. Mitt i Danderyd blev nyfikna på hur firandet upplevdes från första parkett.

– Jag var på gudstjänst i Slottskyrkan och sedan var det mottagning på Logården. Det var musik och studentsångare. Kungen höll tal och det var enormt trevlig som det alltid är när Victoria är inblandad, säger Peter Forssman till Mitt i.

Peter Forssman har arbetat inom hovet i nästan 30 år. Först som adjutant och sedan som ceremonimästare. Han var ceremonimästare vid kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop 2010.

Vad gav du kronprinsessan i 40-årspresent?

– Jag var med på hovets present och det var Riksmarskalken som höll ihop det så det var nog inte något alldeles värdelöst i alla fall, säger Peter Forssman och skrattar.

Han berättar att efter gudstjänsten fick alla gäster ett tillfälle att passera kungafamiljen och byta några ord. Peter Forssman var på plats med sin fru och de pratade kort med både kronprinsessan och kungen.

Dagen innehöll flera tal, bland annat av Statsminister Stefan Löfven, kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria själv. Allt som allt beskriver Peter Forssman födelsedagskalaset som en fantastisk dag i underbara Stockholm.