Åsa drömde om Sumpans hummus på Robinsonön

Åsa Engström från Sundbyberg är med i årets Expedition Robinson
Åsa Engström tog med sig ståltråd som personlig sak till ön. Och den kom till användning.
Snart smäller det! På söndag syns Åsa Engström från Stora Ursvik i tv-rutan när årets upplaga av Expedition Robinson har premiär.
–  Mina tår såg ut som vit köttfärs på undersidan just för att det alltid var så fuktigt, berättar hon.

Det är 22 år sedan deltagarna i första upplagan av Expedition Robinson satte sina fötter på den öde ön.

I år har dokusåpan flyttat till Fiji, och bland de 20 deltagarna syns Åsa Engström från Stora Ursvik.

– Det var verkligen precis som det ser ut på tv. Man har ingen mat och ingen möjlighet att duscha, värma sig eller någonsin bli torr. Mina tår såg ut som vit köttfärs på undersidan just för att det alltid var så fuktigt, berättar hon.

Mina tår såg ut som vit köttfärs på undersidan just för att det alltid var så fuktigt

Åsa Engström

Att sova utomhus i flera veckor är inte heller något hon är van vid.

– Men det fick jag mersmak för, och för att vandra och campa. Det var även nyttigt att se hur det är att klara sig utomhus under så lång tid. Frös man så fick man själv se till att bli varm, blev man blöt fick man själv försöka torka kläderna och vi fick själva leta mat och vatten. Och det var jätteskönt att inte ha en telefon under så lång tid, jag saknade den verkligen inte, berättar Åsa.

Som personlig sak tog hon med sig ståltråd.

– Jag tänkte att den skulle gå att använda till att göra krokar att fiska med eller till att hänga upp saker i lägret. Och den kom till användning!

Åsa Engström från Sundbyberg är med i årets Expedition Robinson

Det uppstod snabbt konflikter mellan deltagarna på ön, berättar Åsa Engström. Foto: Tv4

Mycket konflikter

Gruppen blev snabbt sammansvetsad av att behöva samarbeta för att klara sig på ön. Men det uppstod även snabbt konflikter.

– Alla i mitt lag var så olika. Eller för lika. Så det blev mycket konflikter på en gång, vilket man kommer att få se i tv. Jag tyckte det  var ganska jobbigt för jag som person tycker att man ska prata om saker.

Att ständigt gå hungrig påverkade också mer än hon trott.

Jag längtade efter hummusen från den libanesiska restaurangen på Tulegatan

Åsa Engström

– Jag blir inte så påverkad av att inte äta på ett tag, och får inte blodsockerdippar men man märkte verkligen hur svag man blev av att bara äta kokos, säger Åsa.

Ett stort samtalsämne för gruppen var vilken mat de skulle äta när de kom hem. Det Åsa längtade mest efter var en lokal favorit:

– Jag längtade efter hummusen från den libanesiska restaurangen på Tulegatan. De andra pratade om pizza och pommes. Men det enda jag kunde tänka på var den där hummusen.

Taggad på premiär

Hur det går för Åsa i tävlingen är ännu hemligt.

Premiärprogrammet sänds 17 mars på Tv 4 och den kvällen ska Åsa sitta bänkad hemma hos en vän ihop med ett stort gäng som är väldigt peppade på att se henne i rutan.

– Det känns väldigt konstigt att se sig själv på tv. Jag har jobbat ganska mycket som modell, men då är man mer en produkt och visar något annat än sig själv. Här visar jag mig själv, det känns väldigt märkligt. Men jag är taggad på att se det!

Fakta

Åsa Engström tog med ståltråd till ön

Namn: Åsa Engström

Ålder: 29 år

Bor: Stora Ursvik

Yrke: Modellbokare

Personlig sak hon tog med sig till ön: Ståltråd

Saknade mest i matväg på ön: Hummusen från libanesiska restaurangen på Tulegatan.

Expedition Robinson har sänts i omgångar åren 1997–2004 i SVT, 2004–2005 plus 2009-2012 i TV3,  2014-2015 i Sjuan och 2018 i TV4.

Årets Expedition Robinson har premiär söndag 17 mars och sänds på TV4 och TV4 Play.