ANNONS

Elddans när Birgittapriset delades ut

Kajsa Franke dansar under Birgittadagen 2015.
Kajsa Franke dansar under Birgittadagen 2015.
Kerstin Hammarin får årets Birgittapris för sitt stora engagemang i olika sammanhang i kommunen. Birgittadagen firande med drama, eld och sång i Fresta kyrka.
ANNONS

I lördags uppmärksammades helgonet den heliga Birgitta när priset till hennes minne delades ut i Fresta församling.

– Vi hoppas att vi skapat en magisk stund för besökarna med soppa i eldens sken, mässa med artister, drama, dans och sång, säger Kajsa Franke.

Efter firandet i kyrkan var det dags att dela ut Birgittapriset. Priset delas ut till minne av helgonet till en person som verkar i Birgittas anda.

I år gick priset till Väsbybon Kerstin Hammarin.

Så här lyder Juryns nominering:

Med hennes omvittnade stora engagemang i Hammarby församling och på Rubinen är hon som Väsbyprofil ett känt ansikte för många i trakten. Kerstin hjälper många människor och månar om att de ska ha ett bra liv. Har alltid tid att stanna upp och lyssna. Med hennes enkla framtoning och stora engagemang är hon en värdig vinnare av årets Birgittapris.

Tanken med Birgittadagen är att samla in pengar till ett projekt i Birgittas anda. I år går pengarna till Svenska kyrkans projekt Mentormammor som stöttar unga mammor i Etiopien, Sydafrika och Swaziland. Därtill hoppas Kajsa Franke att fler Väsbybor ska få upp ögonen för kommunens egna helgon.

ANNONS

– Jag hoppas att människor i Väsby känner sig stolta över att hon faktiskt började sitt liv här. Hon är en stor källa till inspiration, särskilt för unga kvinnor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.