Elektronisk gratisfestival tillbaka i helgen

Festivalens tre arrangörer, dj:n The Egyptian Lover och kompositören Susanne Ciani.
Festivalens tre arrangörer, dj:n The Egyptian Lover och kompositören Susanne Ciani.
Konsten firar födelsedag. Då bjuder Sveriges Radio in till en gratis elektronisk musikfestival som samlar artister, ljudkonstnärer och dj:s på Södra Teatern i helgen.

På fredag och lördag arrangerar radiokanalen P2 för trettonde gången den elektroniska musikfestivalen P2 Art’s Birthday Party på Södra Teatern.

Namnet på själva festivalen leder oss tillbaka till konstnären Robert Filliou, som den 17 januari 1963 bestämde sig för att konsten föddes en miljon år tidigare när någon tappade en svamp i en hink med vatten.

Och det bjuds på såväl musik och dans som konst- och ljudinstallationer, på fyra olika scener, när konstens födelsedag ska firas den 27 och 28 januari.

Grammynominerad kompositör och mäktig Paris-duo

Bland de omkring 30 stycken uppträdande artisterna finns den femfaldigt Grammynominerade kompositören Suzanne Ciani, ljudkonstnären samt ljusdesignern Roly Porter & MFO, den Stockholmsbaserade konstnären Nadine Byrne, den mäktiga Paris-duon Acid Arab och den amerikanska musikern, dj:n och producenten The Egyptian Lover som varit en viktig del av Los Angeles dans- och rapmusikscen sedan 80-talet.

Musikfesten presenteras av Samir Yosufi (Musikguiden i P3), Helena Lopac (Elektroniskt i P2) samt Pelle Moeld som leder ”Musikguiden i P3: Fredagsmix med Moeld” på fredagskvällarna i P3.

När: Fredag och lördag, 27 och 28 januari, klockan 19-03. Plats: Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3 i Stockholm. Fri entré och 20-årsgräns.