ANNONS

Elever från Skärholmen uppträder i Kungsan

Tjejerna och killarna i Västerholms friskola laddar inför nästa veckas show i Kungsträdgården.
Tjejerna och killarna i Västerholms friskola laddar inför nästa veckas show i Kungsträdgården.
Elever från Västerholms friskola står på scenen i Kungsträdgården på onsdag. Deras minimusikal är en hyllning till kärleken.
ANNONS

Tretton lågstadiebarn i Västerholms skola i Skärholmen övar just nu för fullt på ”The Musical of Love – En internationell kärlekssaga”. Tillsammans med musikläraren Sonja Shabo och dansläraren Malin Morin tränar de låttexter och danssteg till Bollywoodlåtar, varvade med låtsnuttar av bland andra Justin Bieber och Danny Saucedo.

– Vi har satt ihop musikalen tillsammans. Vi har döpt den utifrån vår tro att kärleken övervinner allt. Från början var det tänkt till skolavslutningen men så dök möjligheten att söka till Eurovision Village upp, berättar Sonja Shabo.

Eurovision Village är allmänhetens officiella festplats i Kungsträdgården, under Eurovisionsveckan. Onsdag klockan 12–15 är vikt åt elever från Stockholms skolor. Klockan 12.25 har turen kommit till Västerholms friskola. Barnen kommer då att vara klädda i Bollywoodkläder, beställda från USA

– Vi gör en Bollywoodinspirerad musikal med västerländska inslag. Barnen här kommer ju från olika länder så vi vill att det ska vara internationellt. Eftersom barnen är små har vi inte gjort det för avancerat, det ska ju hänga med! säger hon.

Alla barn i skolan är inte med på scenen, det är de mest motiverade som står där. Sonja Shabo och Malin Morin höll auditions för att välja ut dem. Sedan har några droppat av, som tyckte att dansen tog för mycket tid från leken på fritids.

Barnen har tränat i ungefär två veckor och de som är kvar verkar inte tröttna.

– De älskar det, säger Sonja Shabo.

Ett helt gäng andra skolor, flera av dem i Skärholmens stadsdel, kommer också att uppträda. Hela programmet hittar du här.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.