ANNONS

Elevernas konstverk ställs ut på Sköndalsgården

stsf, hökarängskolan, fantasy. Hökarängsskolan ordnar projekt för eleverna där de ska göra konst på temat "fantasy". En av alla målningar.
Elever som läser bildprofil på Hökarängsskolan har målat till projektet "Spelkonst".
Svävande slott och en välbekant hobbit. Det är bara några av motiven man kan se på tavlorna som elever på Hökarängsskolan har målat på temat "Spelkonst, en nörds passion och fantasy".
Konstverken kommer ställas ut i samband med Öppet spelhus på Sköndalsgården.
ANNONS

Elever i årskurs 8 och 9 som läser bildprofil har målat tavlor till projektet ”Spelkonst”. Bland deras konstverk hittar man en och annan välbekant fantasyfigur, men även egna världar och karaktärer.

stsf, hökarängskolan, fantasy. Hökarängsskolan ordnar projekt för eleverna där de ska göra konst på temat "fantasy". Lara.

Laras konstverk kallas ”Äventyret”. Foto: Christian Lärk

– Jag målar en fantasyvärld där det är slott som svävar i luften. Sen har jag en liten figur på sidan som har ett uppdrag och kollar mot slottet, det är där hans äventyr börjar. Jag kollade på Dark crystal och gubbarna där är lite… skumma. Så då ville jag göra något eget, en liten lakej till någon karaktär. Jag borde komma på ett namn… den är ganska mintfärgad, så kanske Mynt, säger Lara.

stsf, hökarängskolan, fantasy. Hökarängsskolan ordnar projekt för eleverna där de ska göra konst på temat "fantasy". Miguel har målat gollum och bilbo.

Miguel målar sin tavla ”Riddles in the dark”. Foto: Christian Lärk

– Jag gillar Sagan om ringen-världen och när Gollum och Bilbo sitter i grottan och pratar med varandra. Jag är väldigt intresserad av fantasy, framför allt Sagan om ringen, Dark crystal och Harry Potter, säger Miguel.

stsf, hökarängskolan, fantasy. Hökarängsskolan ordnar projekt för eleverna där de ska göra konst på temat "fantasy". En av alla målningar.

Elevernas konstverk kommer säljas för 200 kronor styck. Foto: Christian Lärk

Eleverna som går bildprofil har extra bildlektioner varje vecka. Hela vårterminen har de målat sina tavlor, men det har varit svårt att hinna klart, mycket på grund av en försenad leverans.

ANNONS

– Leveransen kom aldrig. Direkt när vi började planera i november så tänkte jag ”vi måste beställa nu”. Det var flera veckor försenat, så det blev en lite stressad start. Jag vet ju att det tar tid att komma igång. När beställningen inte hade kommit skissade eleverna, sen överförde de skisserna till dukarna. De har varit väldigt ambitiösa och kommit extra för att hinna, säger bildläraren Johanna Norrbin.

stsf, hökarängskolan, fantasy. Hökarängsskolan ordnar projekt för eleverna där de ska göra konst på temat "fantasy". Miguel och läraren Johanna Norrbin.

Miguel och bildläraren Johanna Norrbin. Foto: Christian Lärk

Spelkonst är en del av Öppet spelhus som anordnas av Spelevent och Sköndalsgården. Elevernas tavlor kommer ställas ut och finnas till försäljning.

– Vi har valt tema som passar med speltemat på eventet, så det är ”Spelkonst, en nörds passion och fantasy”. Det är 200 kronor per tavla och all vinst går till BRIS. Jag satte ihop en inspirationsvideo så att eleverna kan se hur mycket konst som finns i fantasyvärlden. Fantasyböcker är skitstort och de måste ju illustreras, säger Emma Rudstam från Spelevent.

stsf, hökarängskolan, fantasy. Hökarängsskolan ordnar projekt för eleverna där de ska göra konst på temat "fantasy". Johanna Norrbin, lärare och Emma Rudstam är från Spelevent.

Johanna Norrbin och Emma Rudstam. Foto: Christian Lärk

– Det är deras första utställning, så det är ganska stort för dem. Det är viktigt att ha utställningar, för det är ett bra tillfälle för eleverna att känna sig stolta över det de har gjort, säger Johanna Norrbin.

stsf, hökarängskolan, fantasy. Hökarängsskolan ordnar projekt för eleverna där de ska göra konst på temat "fantasy". Laras målning.

Lara målar sitt svävande slott. Foto: Christian Lärk

Syftet med Öppet spelhus är att sprida intresset för brädspel, figurspel, rollspel och lajv.

– Hela syftet är att visa nybörjare hur kul det är med brädspel och figurspel. Allting behöver inte vara dator- och tv-spel. Att träffa människor, sitta vid bord och ha kul tillsammans är någonting bra. Brädspel är inte vad det var förr i tiden, många tänker nog på Monopol och Risk, men det är en helt annan liga nu för tiden. Vi vill visa hur kul det är, säger Emma Rudstam.

Öppet spelhus skulle ägt rum 28 mars, men har fått skjutas fram på grund av coronaviruset. Nytt datum hittar du så småningom på Sköndalsgårdens hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.