ANNONS

Elias gör huvudrollen i ny storfilm

Elias Palin.
Elias Palin.
Snart har Ulf Malmros nya film "Flykten till framtiden" premiär. I huvudrollen syns Täbybon Elias Palin. Det blir skådespelarens debut på vita duken.
ANNONS

Vägen till framgång är ofta lång och svår. Särskilt om drömmen är att bli skådespelare. De flesta harvar runt på små scener runt om i landet för små eller inga pengar i flera år innan de slår igenom. Om de någonsin gör det vill säga.

Men det kan ju se annorlunda ut. Elias Palin tog beslutet att satsa på skådespelardrömmen och sökte in till Calle Flygare teaterskola. Han kom in, ett år senare fick han huvudrollen i Ulf Malmros nya film ”Flykten till framtiden”. En chans som många ägnar hela liv åt att drömma om.

Fast själv vill han inte dra på med för stora växlar. I väntan på att filmen ska få premiär har Elias Palin gått klart sin utbildning på Calle Flygare och jobbat så mycket han kunnat. Bland annat syns han på scen i Kungliga operans uppsättning av Fedora.

– Jag vet ju inte hur det fungerar i branschen, jag hoppas att det öppnas en del dörrar efter premiären av ”Flykten till framtiden”, men jag kan inte gå runt och räkna med det. Min dröm är att jobba som skådespelare, så då tar jag alla chanser att göra det, säger han.

Drömmen om att bli skådespelare har Elias Palin närt länge. Redan som åttaåring fick han pröva på skådespeleri på skolan hemma i Täby. Efter det var han fast.

– De flesta höll på med sport, men jag var inte så intresserad. Jag började på Ung teater i Täby istället, vi hade lektion klockan fyra varje fredag i ett hus i Hägernäs, det var så sjukt roligt, säger han.

Även om han slutade i teatergruppen så småningom fortsatte han att hålla på med teater av och till under uppväxten. Något år efter gymnasiet bestämde sig för att satsa på allvar.

Det har onekligen gett resultat, efter bara ett år på Calle Flygare fick han alltså huvudrollen i en svensk storfilm, där han spelar mot kända namn som Henrik Dorsin, Ia Langhammer och Johan Ulveson.

– Det är klart det kändes konstigt i början, men jag blev så bra bemött att det snart kändes helt normalt. Men det är klart det är häftigt att få jobba med så duktiga skådespelare, jag lärde mig jättemycket av det, säger Elias Palin.

ANNONS

”Flykten till framtiden” har premiär den 11 november. Vad som sedan väntar för Elias Palin är än så länge osäkert, men klart är att det lär bli en spännande vinter.

Fakta

Flykten till framtiden

”Flykten till framtiden” beskrivs som en komedi som blandar 70-tal med nutid, och som dessutom berör det inte helt vanliga ämnet tidsresor. Året är 1977 och 22-årige Svante (Elias Palin) jobbar i en skivbutik ägd av den holkrökande proggaren Bengan (Henrik Dorsin)

Svante lider av hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Men mitt i bedrövelsen får han plötsligt chansen att resa till framtiden, närmare bestämt till år 2016. Kanske finns lösningen på hans hjärtproblem där?

Källa: SF
ANNONS