En komedi om att skilja sig

Film, "Jag älskar dig", komedi, Christine Meltzer, Björn Kjellman
I filmen ”Jag älskar dig” spelar Christine Meltzer och Björn Kjellman.
I filmen ”Jag älskar dig” gör Christine Meltzer sin första huvudroll på bio.

Hon och Björn Kjellman spelar ett medelålders par som kastas ut i singellivet när Christines rollkaraktär Marianne bestämmer sig för att skiljas.

Du kan inte bara komma så här en söndagsmorgon och säga att du vill skiljas.” Livet ställs på sin spets när tonårsföräldrarna Marianne och Gustaf (Björn Kjellman) separerar. De båda dras in i nya relationer, advokaten Gustaf börjar skriva lyrik och deras barn och vänner ifrågasätter livsvalen.

Men trots att ämnet, skilsmässor, kan tyckas tungt är filmen en komedi.

Alla romantiska komedier bottnar i en smärtpunkt. Det är inte roligt om det inte är på allvar, säger Björn Kjellman.

Filmen handlar om att våga kasta sig ut i livet. Men hur vet man om det är dags att bryta upp från sin partner? Christine Meltzer, som själv är gift, försöker relatera till sitt eget liv.

Om jag hamnar i den känslan, att jag inte är lycklig och glad, hoppas jag att jag har modet att säga nej tack.

Björn Kjellman flikar in:

Men det är inte lätt att veta när det skulle vara dags. Det handlar om att våga se sanningen i vitögat. I filmen är Marianne den som tar steget. Gustaf är den mest förträngda och när han ska börja söka i det är ingen beredd, säger han.

Detta är första gången som han och Christine Meltzer gör film ihop. Filmen är också Christine Meltzers första huvudroll på bio.

Det var så kul att jobba tillsammans. Vi gjorde inte alla scener ihop, så det var roligt när vi gjorde det. Jag skrattar ihjäl mig med honom, säger Christine Meltzer.

Jag håller med, det var kul att jobba ihop. Christine har så lätt för att improvisera, hon hittar rätt känsloläge snabbt, säger Björn Kjellman.

Filmen ”Jag älskar dig” har premiär på fredag den 30 september. Framöver får vi se de båda skådespelarna på tv. Christine Meltzer ska vara med i en tv-serie på Kanal 5 med bland andra Peter Magnusson och Krister Henriksson. En komedi, som handlar om familjer som samsas i skärgården.

I jul ser vi Björn Kjellman i en indisk tv-produktion på SVT. Tv-serien heter ”Delhis vackraste händer” efter en bok av Mikael Bergstrand.

 

Fakta

Om Christine och Björn:

Filmen ”Jag älskar dig” är regisserad av Johan Brisinger. Han, Martina Haag och Mikael Södersten har skrivit manus.

Christine Meltzer:

Komiker, skådespelare och programledare. Känd från humorserien ”Hey Baberiba”. Har varit programledare för Melodifestivalen och vunnit pris som Årets kvinnliga programledare och även blivit utsedd till Sveriges roligaste kvinna. Har till exempel medverkat i teaterpjäsen ”The Producers”, musikalen ”Leva livet” och filmen ”Sommaren med Göran”. Bor i Segeltorp, Huddinge.

Björn Kjellman:

Har medverkat i flera filmer, tv-serier, musikaler och teateruppsättningar. Några exempel är ”Fasadklättraren”, ”Adam och Eva”, ”Vägen ut” och ”Klassfesten”. På scen har han medverkat i bland annat ”Jag är min egen fru”, ”Bombi Bitt” och ”Little Shop of horrors”. Bor på Södermalm.