ANNONS

En surprise för kön när Trädgården öppnar

På fredag klockan 17 öppnar Trädgården för sommaren.
På fredag klockan 17 öppnar Trädgården för sommaren.
På fredag öppnar nattklubben Trädgården för en ny säsong av festligheter under Skanstullsbron.

Utöver att klubben satsar extra på bemötandet blir det också en del andra nyheter i år, avslöjar bokningsansvariga Leo Forssell.
ANNONS

Det ligger i Trädgårdens historia att jobba för att inkludera alla. När nattklubben, som i dag är ett vattenhål för såväl stammisar som förstagångsbesökare, etablerades i början av 2000-talet var det som en motpol till den exkludering de tyckte att Stureplansklubbarna hade.

Från och med i år testar de nya sätt att arbeta med bemötandet av sina gäster. Som en del i det halveras vaktstyrkan och servicevärdar införs istället. Dessutom hålls interna workshops för att diskutera beteenden, bemötanden och för att syna klubbens egna brister, med målet om att förhoppningsvis bli bättre och ännu mer inkluderande.

Och på fredag blir det upp till bevis när Trädgården öppnar för sommaren. Bokningsansvariga Leo Forssell hoppas att förändringarna ska minska avståndet mellan besökarna och vakterna.

– Vi vill att gästerna här ska känna att det är lättare att ställa frågor och få hjälp, att det känns som personer som man kan fråga om allt möjligt.

Vad mer är nytt för Trädgården nu i sommar?

– Vi har funnits så länge nu så nu handlar det om att finputsa koncepten som vi tycker funkar och att aktivera områden som vi tycker behöver bli roligare. Men en ny grej är att vi kommer att visa film på baksidan nästan varje kväll när solen går ner, allt från dokumentärfilm till spelfilm, så det blir en ny tidpunkt varje dag. Självklart är det kul om folk kommer enbart för filmen, men kan också vara som en fin feature till besöket om man bara vill gå ifrån en timme, säger Leo Forssell.

Den som är hungrig kommer också att kunna testa på restaurang Växthusets nya mer avancerade meny och för den inbitne hiphop- och RnB-fantasten avslöjar han att det välbesökta lilla svettiga Röda rummet, där den sortens musik regerar, har blivit större under vintern.

– Det ska bli spännande att ses hur det tas emot, om folk blir besvikna eller tycker att det blir skönt.

Efter öppningen på fredagen fortsätter premiärhelgen på Trädgården med klubbens populära Daytime Sessions som därmed drar igång något tidigare än vad de har gjort förr om åren.

ANNONS

– Det har varit så roligt att kunna göra lite större bokningar och att köra dagtid att vi vill fortsätta med det, säger Leo Forsell.

Själv ser han bland annat framemot den amerikansk-svenska sångerskans Mapeis spelning på säsongens första Live sessions den 19 maj och Moodymann som spelar på Daytime sessions den 18 juni.

– Om man gillar dansmusik så är Moodymann någon slags legend från Detroit som man har lyssnat på sedan man var ung. Sedan ska det bli kul att se filmerna på baksidan och kunna gå hit på ett annat sätt på kvällen. Man har ju alltid haft en romantisk bild av amerikanska utomhusbiografer, kan man uppnå en liten bit av den känslan som de brukar ge kommer jag att vara nöjd.

Trädgården har plats för omkring 1700 besökare och är känd för sin många gånger långa kö. Men något recept för när en gör bäst i att dyka upp för att slippa köa har Leo Forssell inte. Det beror helt på väder och evenemang.

– Men det kommer att finnas en liten surprise för kön i år hela sommaren, säger han utan att vilja avslöja något mer än just det.

Trädgården öppnar den 13 maj vid Hammarby Slussväg 9 och håller öppet mellan 17-03.

Fakta

Trädgårdens beteendetips:

”Håll dig långt borta från rasism, sexism och allmänna odrägligheter.

Intressera dig för vad som händer på platsen. Fråga om musiken du hör, konsten du ser eller människorna du möter innan du dömer dem.

Gör dagen eller kvällen till något speciellt. Våga bjuda in ett annat sällskap till er kväll.

Våga gå ut själv och framförallt våga va dig själv.

Tänk på att Trädgården är en plats för möten. Möt folk på det viset du själv vill bli bemött.

Prata med vår personal, de vet oftast en väldig massa saker.

Ta hand om varandra.”

Fakta

Fredagens line-up

Musik från: Amanda Liljegren, Andreas Bertman, Arvid Börgö & Andre Taylor, Camilla Almqvist Terán, CJ Scott, DJ Clea, Elin Björnström, Gavin Maycroft, George Chamoun, Jakob Grandin, Janders & Lundell, Joel Ighe, Kelly Smith, Klubb M/S, Mackan Lindström, Marlena Lampinen, Matte Bergqvist, Nadja Chatti, Pedrodollar, Snäckan, Sugarcane, Sven Boston, Yourhighness

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.