ANNONS

F12-terrassen återuppstår

Förra året tog krogkonceptet Público över på Fredsgatan 12. I år återfår den legendariska klubben sitt gamla namn F12-terrassen och klubbverksamheten överlåts i händerna på en ny erfaren trio som har valt att ifrågasätta allt.
ANNONS

”F12-terrassen är snart tillbaka. Men kanske inte riktigt som du minns det.” Så inleddes ett mejl till F12-terrassens gamla medlemmar för drygt en vecka sedan.

För er som har undrat står det alltså klart att stans hippaste trappa, belägen vid Rosenbad med utsikt över Riddarholmen, gör comeback under sitt gamla namn med öppning den 19 maj.

Och för första gången sedan starten lämnar ägarna Danyel Couet och Melker Andersson över helhetsansvaret för F12-terrassen till andra personer.

I sommar är det nämligen Kristian Acar, Freddie Jidlow och Max Lindevall som tar över driften på den terrassen. Nöjestrion har tidigare erfarenhet från ställen som Laika – Hornhuset, Berns (2:351) och Mr French.

– Det är stort, det är med mycket ödmjukhet och stor förväntan som vi gör det. Jag har sprungit där själv i tio, elva år och jobbat i baren där också. Det är en institution i svenskt klubbliv som vi får möjlighet att forma så det är en minst sagt härlig uppgift, säger Freddie Jidlow.

Efter ett intensivt arbete är de flesta koncept satta och klubbar bokade. Nu ska de fyllas med innehåll.

– Vi verkar lite som en plattform för arrangörer som vi bokar, som vi anser är duktiga och kreativa, som i sin tur bokar på akter. Så nu är det finliret som är kvar, säger Freddie Jidlow.

Än så länge kan trion avslöja att några av de namn som kommer att husera på terrasserna under sommaren är, Frej Larsson, Joy M’Batha, Staffan Lindberg & Pjotr, Gago Cuk, Siri Hjorton Wagner och Fabio & Stef.

Med 14 klubbar i veckan, varav en del återkommer varje vecka, andra en gång i månaden och vissa vid några enstaka tillfällen, är totalt omkring 75 personer engagerade i sommarens festligheter.

ANNONS

Kan du avslöja något inför öppningen den 19 maj?

– Jag kan avslöja att vi har valt att ifrågasätta allt. Vi tänker inte uppfinna hjulet där det inte behövs, men vi tänker inte heller göra något bara för att det alltid har varit så. Det kommer att bli något nytt, det kan jag avslöja, säger Freddie Jidlow.

Fakta

F12-gruppen

Grupp F12 är en restaurangkoncern som ägs av Melker Andersson och Danyel Couet. Verksamheten startade 1994 då de öppnade Fredsgatan 12, gruppens första restaurang.

I dag driver koncernen ett antal restauranger runtom i Stockholm.

F12 har sedan starten drivits av ägarduon som nu anlitar de tre nöjeslivsprofilerna för att sköta verksamheten och driften av terrassen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.