Faraz Azar till P5 STHLM live

Faraz Azar, från Husby / Viksjö / Kungsholmen
Faraz Azar, 23, växte upp i Viksjö men bor nu på Kungsholmen med sin familj.
Sångaren och före detta Viksjöbon Faraz Azar har röstats fram som en av tre Stockholmsartister som ska uppträda på P5 STHLM live på Debaser Strand på torsdag.
–Jag förväntar mig en riktigt härlig kväll, säger Faraz Azar.

Faraz Azar, som nu bor på Kungsholmen med familjen sedan de flyttat från Viksjö, slog igenom stort med sin låt En till dans, som lyssnats på över en halv miljon gånger på Spotify. SR:s lokala musikkanal i Stockholm, P5 STHLM utlyste under våren en omröstning till topplistan Topp Tre.

De tre vinnarna får chansen att spela på Debaser Strand på torsdag den 1 juni. Faraz Azar vann med sin låt ”Fåfängans stad” omröstningen, tillsammans med Christ Tall och duon Flora Cash. Kvällen på Debaser Strand är gratis, och leds av Titti Schultz och Farzad Nouri.

Faraz Azar kallar sin musik ”genuin och känslomässig på alla sätt och vis”, men menar att själva stilen är väldigt varierande.

– Ibland är det reggae, ibland är det R’n’B, och jag rappar ibland. Mina största influenser är definitivt Tupac, Bob Marley och Michael Jackson. Men jag har lyssnat mycket på R’n’B och pop från 90-talet och det hörs nog, säger Faraz Azar.

Sedan två år tillbaka har Faraz Azar varit ”signad” på skivbolaget TGR music group och har släppt en EP under namnet Musikmedicin med fem låtar på, samt tre singlar efter det. På fredag släpps en ny låt på Spotify, men redan på torsdag ska han spela låten för stor publik för första gången, och dessutom med ett liveband i ryggen.

– Jag håller på att repa med dem nu, det blir en helt annan känsla med livemusik. Det är bara tredje gången jag spelar med ett band, så jag är fortfarande lite nybörjare. Men det ska nog gå bra, säger Faraz Azar.

Fakta

P5 STHLM Live

P5 STHLM live är en klubbkväll på Debaser, Hornstulls strand 4 som hålls på torsdag 1 juni från 18.30 till 24.00. Inträdet är gratis, först till kvarn.

Förutom de tre vinnarna i Topp tre-omröstningen medverkar Henrik ”Eye-N-I” Blomqvist och spelar skivor på ett av dansgolven.