ANNONS

Felicia Takman från Farsta debuterar som artist

Felicia Takman. Sommaren 2020.
Felicia Takman växte upp i Farsta.
Felicia Takman, 22, släppte sin första singel "Ditt problem" 31 juli. Redan nu på fredag är det dags för nästa singel och till hösten kommer en EP.
– Jag har jobbat mycket under året och har mycket på g, så det kändes kul att kickstarta.
ANNONS

– Det känns bra! Det är som en ångestklump som har släppt. Jag har väntat på det länge och laddat upp.

Felicia Takman berättar att hon alltid har vetat att det är musik som vill ägna sig åt, men att det inte har varit lika självklart att berätta om det.

– Jag höll på mycket med musik när jag var i yngre tonåren, de åren man är som osäkrast. Då blev det sån prestige om man sa att man höll på med musik. Det kändes som att man behövde vara så bra, så jag hade det för mig själv och tyckte att det var rätt skönt. Sen har jag insett att nu får jag sluta mesa och bara köra på. Nu säger jag det högt. Jag älskar att skriva musik, skriva texter och spela live. Att jag får göra det är asfett.

Felicia Takman. Sommaren 2020.

Foto: Universal Music

Felicia beskriver debuten ”Ditt problem” som en låt om att ”det är bättre att hellre känna tusen saker, bråka och röra till det, än att vara tråkig och perfekt som ”alla andra””.

– Det är väl lite självironi också. Man gör allt för att inte vara som alla andra, men man är också då som alla andra. Jag vill väl inte vara tråkig, men vad är tråkig?

Hon berättar att det är texten som är i fokus i hennes låtar och att hon hämtar inspiration från det hon själv upplever. Redan nu på fredag släpps nästa låt, ”Du vann”.

– Den är raka motsatsen till den som kom nu (Ditt problem). Om den förra var lite mer kaxig och ”Bam! Här är jag!”, så är den här skör, lugn och akustisk. En annan sida av mig.

ANNONS

Växte upp i Farsta

Fram tills hon var 15 år gammal bodde Felicia i Farsta, något hon i efterhand är glad över.

– När jag var yngre ville jag alltid vara en sån som var uppvuxen i stan. Nu är jag ganska glad att jag inte var det, för det var lugnt och tryggt. Jag är glad för alla vänner jag har från den tiden och jag trivdes bra där. Så här i efterhand tycker jag väldigt mycket om Farsta.

Felicia Takman. Sommaren 2020.

Foto: Universal Music

Just nu jobbar hon med att bli klar med låtarna till höstens EP. Innan dess ska hon även hinna släppa sin tredje singel.

– Jag har jobbat mycket under året och har mycket på g, så det kändes kul att kickstarta.

– Det känns som att nu får man resultatet av den tiden man har lagt på det. Nu händer det.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.