Fina men läskiga toner när gångtunneln sjunger med

Vällingbybon Christin Lenthamre testade sångtunneln i Vällingby centrum.
Vällingbybon Christin Lenthamre testade sångtunneln i Vällingby centrum.
Fem gångtunnlar i Stockholm har börjat sjunga. Christin Lenthamre testade Vällingbys sångtunnel, som härmade Christins sång.

– Tonerna är fina, men om jag skulle gå här på natten skulle det vara läskigt. Det är lite som i skräckfilmer, blir utlåtandet.

 

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om de sjungande tunnlarna i Stockholm. Sångtunnlarna är en del av stadens satsning på Eurovision song contest och de finns i Gullmarsplan, Bredäng, Londonviadukten, Brunkebergstunneln och Vällingby.

Lokaltidningen Mitt i begav sig ut till Vällingby för att höra hur sångtunneln härmar tonerna när någon sjunger. Där träffade vi Christin Lenthamre, som tycker om att sjunga.

Låtvalet föll på ”Nu grönskar det”. Efter några toner kommer tunnelns eko, toner som enligt Christin Lenthamre låter som om de vore hämtade ur en skräckfilm.

– Tonerna är fina, men om jag skulle gå här på natten skulle det vara läskigt. Det är lite som i skräckfilmer. Men på dagen är det helt okej, blir Christins utlåtande efter sånginsatsen.