Mycket Finlandshumor när komiker testkör show

Janne Westerlund uppträder i Väsby 25 januari.
Janne Westerlund uppträder i Väsby 25 januari.
Det blir en blandning av fjolårets show om Finland och årets jubileumsföreställning när komikern Janne Westerlund besöker Väsby för en kväll på The White Horse.

Finlands hundraårsjubileum firade komikern Janne Westerlund med hundra föreställningar av showen ”Världens roligaste finskakurs”. Innan han lägger repertoaren om vårt östliga grannland där han själv har sina rötter bjuder han Väsbyborna på några av skämten.

– Det handlar både om Finlands historia men också om mitt Finland. Ofta är det just det som publiken tycker är roligast, när jag berättar om mina egna äventyr med släkten i Finland, säger Janne Westerlund.

Efter fokuset på Finlands jubileum vänder han blicken mot sitt eget. I år firar han 26 år som ståuppkomiker vilket han valt att uppmärksamma med en jubileumsshow. Det blir en blandning av dessa föreställningar när han den 25 januari besöker The White Horse.

– Det är tack vare min kollega Peter Wahlbäck som jag kommer dit, han tipsade mig om Väsby. Jag ska testa lite nya grejer inför turnén men det blir också lite finskt.

Med sig tar han Robin Grubbström från Märsta som vann Stockholm Comedy Contest 2016. Det finns även planer på att få Ian Håkan Haugland, trummis i Europe, att ackompanjera föreställningen.