Förbjuden kärlek öppnar för vigsel i Jetline

Gröna Lunds berg och dalbana.
Tävlingen pågår fram till 9 mars.
Gröna Lund fyller 135 år och vill fira med kärlek. Därför låter man två personer gifta sig i berg- och dalbanan Jetline. Bakgrunden är en förbjuden romans.

I dag, på alla hjärtans dag startar man en tävling där vinsten är bröllopsakten 30 meter ovan mark. Tåget stannar längst upp i banan där vigselakten kommer att hållas med paret och 12 gäster.

– Det här kanske är lite galet, men vi har nog alla gjort galna saker i kärlekens namn. Nu behöver vi bara hitta ett par och en vigselförrättare som inte är höjdrädda, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund i ett pressmeddelande.

Tävlingen pågår fram till 9 mars.

Men varför kärlekstema?

Mellan 1923 och 1957 låg en konkurrent till Gröna Lund på andra sidan Allmänna gränd. Nöjesfältet hette det tivolit och dess vd Johan Lindgren var extremt bitter konkurrent med Gröna Lunds vd Gustaf Nilsson.

Bland annat ska det en gång ha lagts en död häst utanför Gröna Lunds entré för att skrämma bort gäster.

Men direktörernas barn, John och Ninni, blev förälskade och inledde en Romeo och Julia-romans. 1940 dog båda direktörerna och kärleksparet förlovade sig nästan omgående och drev senare Gröna Lund tillsammans.

Just nu spelas det in en film om kärlekshistorien med bland andra Pernilla August, Robert Gustafsson och Zara Larsson.