12 tips: Så förlänger du sommaren i västerort

Sommarbild
Klappa djur, bada på Kanaanbadet eller sippa på sommardrinken på Dao Beach vid Ängbybadet.
Mitt i listar bästa tipsen som håller sommaren vid liv i västerort och Bromma.

1. Sippa på sista stranddrinken

Dao Beach

På strandkrogen Dao Beach vid Ängbybadet kan man få lite sköna utlandsvibbar en bit in i september. Här finns möjlighet till sensommarhäng i liggstolar, somriga drinkar (med och utan alkohol) och musik utomhus.

– Värmen kom ju så sent i år så vi kör på en bit in i september, säger Majs Keller på Dao Beach.

2. Paddla kajak i Mälaren

För den paddelsugen finns diverse saker att hyra bara en bro från Bromma. Vid Brostugan på Kärsön håller uthyrningen av båtar, kajak och paddle boards öppet ända tills det inte går längre på grund av is.

3. Campa i Ängby

Campingen håller öppet hela året, alldeles intill ligger Ängbybadet och lockar med bad. Vattenrutchkanan är dock stängd för säsongen.

4. Minigolfa vid Kanaanbadet

Stella Wallin håller också koll på poängen när familjen, Ola Wallin, Charlotta Dahl och Leonard Wallin, spelar.

Vid Kanaans bangolf kan man göra upp om vem som är bäst på det där med att putta ett tag till.

Banan håller öppet till och med den första helgen i september. Kommande helg blir alltså den sista.

5. Prova fiskelyckan och picknicka i Judarn

Mitt i Bromma finns ett grönskande naturreservat som bara står där mellan husen och väntar på att utforskas. Optimalt för en sensommarutflykt, och den som har fiskekort kan, om lyckan är med, dra upp en och annan abborre.

6. Spela volleyboll på stranden

På idylliska Kärsögården på Kärsön, Ekerö, finns sex beachvolleyplaner som är öppna för allmänheten. För hundra riksdaler kan en spelare köpa ett dagspass.

7. Klappa djur

God mes Kattungar på Gulsippan i Hässelby.

För att komma ut på landet mitt i västerort finns flera djurhållningar där man kan träffa kaniner, får och höns. Parkleken Gulsippan i Backlura (Hässelby villastad), 4H-gården Björklunds hage i Norra Ängby och 4H-gården Spånga by. På den sistnämnda finns också hästar.

8. Västerorts tystaste platser

Vill du komma bort från trafik- och flygplansbuller, stressiga Brommaplan eller grannens byggkaos? Staden har tagit fram ”Guide till tystnad”, som slår fast att flera platser i västra Stockholms naturreservat är de tystaste i stan – och du hittar dem i Kyrkhamn, Judarskogen, Igelbäcken, Hansta och Grimsta.

9. Besök västerorts fyra slott

Parken till Ulfsunda slott är en av Stockholms äldsta parker, den uppfördes i mitten av 1600-talet.

I västra Stockholm finns fyra pampiga slott. Ät brunch på Ulfsunda slott, ta ett Mälardopp i Blackeberg med Ljunglöfska slottet i ryggen och promenera i parkerna som hör till Åkeshofs slott och Hesselby slott.

10. Bada på massor av ställen

Lotte Nilsen och sonen Oscar Campos Nilsen njuter av Kanaanbadet.

LÄS MER: Varmare att bada i september än maj

I Stockholms stad finns 30 officiella strandbad – sju av dem ligger i västra Stockholm: Johannelundsbadet, Solviksbadet, Ängbybadet, Kanaanbadet, Maltesholmsbadet, Hässelby strandbad och Lövstabadet.

11. Träna utomhus

Många vill komma igång med träningen ordentligt så här efter semestern. Men vem vill gå in och träna när man kan vara ute?
Utegymmen har blivit otroligt populära de senaste åren och i västra Stockholm kan man bland annat gymma ute på Solviks utegym, Grimsta utegym, Nälsta utegym, Spånga utegym och på Spånga IP.

12. Spring loppen

Flera motionslopp arrangeras i västra Stockholm i höst. Till exempel Kistaloppet (10 kilometer) den 16 september, Solviksloppet (4 kilometer) den 7 oktober och Hässelbyloppet (10 kilometer) den 8 oktober.