ANNONS

Forntiden blir levande på Kulturhuset

Modell av forntidsby.
Modell av forntidsby.
Illustration av boplats på 1000-talet i Upplands-Bro.
Illustration av boplats på 1000-talet i Upplands-Bro.
I sommar kan den som vill lära sig mer om Upplands-Bros förhistoria. I Kulturhuset kan du höra hur man talade på Vikingatiden, lära dig vad runstenarna har att berätta och se hur man bodde på 1000-talet.
ANNONS

– Vi tror att den här utställningen kommer att vara av stort intresse för våra invånare som dagligen rör sig i den här fornlämningstäta miljön – kanske ibland utan att ens veta om det, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrée Wright (MP) i ett pressmeddelande.

Utställningen öppnar den 14 juni och visas under hela sommaren i konsthallen i Kungsängens kulturhus. Varje onsdag klockan tolv kommer arkeologen Lars Holmblad hålla i en guidad visning för den som verkligen vill lära sig med om hur människor levde i kommunen för tusen år sedan.

– Det är en extra satsning eftersom vi vet att det är många som reser hit för de här platsernas skull, säger Anna Sjunnesson, kulturintendent på Konstmuséet till Mitt i.

Besökarna kommer kunna se bildspel på de omkring 40 runstenar som finns i kommunen och höra texten läsas upp på fornnordiska. Illustrationer kommer att visa hur människor bodde och landhöjningen kommer att gestaltas.

– Man kommer att kunna förstå varför kommunen ser ut som den gör idag, säger Anna Sjunnesson.

Utställningen invigs den 14 juni klockan 18.00.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.