ANNONS

Fotbollsbibel för Tipsextranördar

Tipsextraboken är skapad av Per Malmqvist Stolt.
Tipsextraboken är skapad av Per Malmqvist Stolt.
Sollentunabon Per Malmqvist Stolt har grottat ner sig i Tipsextras historia. Resultatet? En bok för alla nostalgiälskare. Här finns anekdoter från de 15 mest visade klubbarna i fotbollsprogrammet som idag har kultstatus bland fotbollsentusiaster.
ANNONS

Vad har White Hart Lane, Ian Rush och leriga fotbollsskor gemensamt? Den frågan går att besvara på flera sätt. Per Malmqvist Stolt svarade genom att skriva en bok om det klassiska fotbollsprogrammet Tipsextras historia.

I boken finns de där namnen som lördag in och lördag ut hördes från vardagsrummen när det var dags för fotboll på tv. Arenorna, matcherna och historierna från de femton mest visade lagen tar plats i hans bok.

Samlat material i två år

– Bakgrunden till boken är att jag tycker om att berätta och framförallt berätta om engelsk fotboll. Det kan låta nördigt men Tipsextra är en viktig del av min uppväxt och något jag kan förhålla mig till i livet, säger Per Malmqvist Stolt till Mitt i Sporten.

Bokprojektet startade för två år sedan som ett old schoolprojekt. Sedan dess har Per samlat på sig på material och fakta för att fylla en bok och nu, lagom till ligastarten blev boken färdig.

”Tipsextra var på den tiden den enda fotbollen man fick se”

– Det var en helt annat tid då och en jättestor skillnad. På många sett är det mycket bättre idag. Nu kan vi se alla matcherna och bevakningen är bättre med analyser och bilder. Så var det inte då, tipsextra byggde mer på en längtan och var den enda fotbollen man fick se.

Under tiden Tipsextra sändes i Sveriges television (1969-1995) var Per aldrig på plats på en fotbollsmatch i England. På senare år har det blivit desto fler.

– Mina föräldrar hade inte det intresset men fotbollen har hela tiden funnits där för mig. Nu när ekonomin håller blir det jag åker över lite då och då. Förra året var jag och såg  fyra matcher på lika många dagar, säger Per Malmqvist Stolt.

ANNONS

En bok för nostalginördar

Målgruppen för boken är fotbollsnördarna som kan relatera till den engelska fotbollen, för över 20 år sedan. Per vet att det är många som delar hans intresse.

– Vi Tipsextranördar går igång på till exempel frisyrer eller färgbilder från förr. De gamla spelarnamnen eller en små signaler som sätter igång nostalgikänslorna.

Detta är Pers debutbok men han hoppas på fler projekt i framtiden. Gärna inom old schoolgenren men kanske med en bredare målgrupp.

Fakta

Per Malmqvist Stolt

Ålder: 47
Bor: Silverdal, Sollentuna
Familj: Fru och 3 barn
Favoritplats i Sollentuna: Sollentunavallen eller på Café Laxrosetten där jag dricker mitt morgonkaffe.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.