ANNONS

Fotografiskas höstsalong och nio andra helgtips

Idag öppnar höstsalongen på Fotografiska.
Idag öppnar höstsalongen på Fotografiska.
Fest för mänskliga rättigheter i Midsommarkransen, Modeloppis på Östermalm och Janne Schaffer i Älta. Dessutom spelar Sveriges hetaste DJ, (Avicci får ursäkta) på Nobelberget. Här kommer helgens nöjestips från Mitt i:s redaktion.
ANNONS

Höstsalongen på Fotografiska

Idag öppnar Fotografiskas höstsalong som visar bilder från vem som helst över 18 som gör tillräckligt fina bilder, enligt en jury.

I år har 31 fotografer födda mellan 1950 och 1991 passerat nålsögat och får visa sina verk mellan 30 september och 20 november.

Madness på Gröna Lund

Ska/pop-legenderna från Storbritannien levererar sommaren sista suck på fredagskvällen. (en av våra redigerare har tagit ledigt hela dagen bara för den här konsertens skull). Platsen är Gröna Lund och spelningen ska börja 20.00

”Släpp fångarna loss det är vår” på Tellus

I år firar Släpp fångarna loss 10 år. Det är Amnesty international som genom en fest på Tellus i Midsommarkransen slår ett slag för mänskliga rättigheter. Det blir lavjspelningar också. På scen står bland annat Marit Bergman och Iris Viljanen. Läs mer här.

Lördag från 17.00 på Biocafé Tellus i Midsommarkransen.

Romsk festival på Kulturhuset

ANNONS

Romfestival Re: Orient och Internationella Roma film festival kör för femte året i rad en festival för att lyfta romsk kultur genom film, musik och i debatter.

Festivalen pågår 1-2 oktober. Programmet hittar ni här

Janne Schaffer i Älta

Svensk rockikon som är nästan lika känd för frisyren som för sitt gitarrspel. Han kör solo ute i Älta på fredagskvällen. Det  är väl värt en tur ut på landet för att se få Schaffer i intim miljö.

Älta kulturknut ligger på Oxelvägen 42.

Modeloppis på Östermalm

Make it last är en loppmarknad där designerkläder från märken som Filippa K, GANT, , Tiger of Sweden, Stylein,  Odd Molly, Tretorn, Dr Denim, Boomerang, Hope, Eytys, och Our Legacy. och accessoarer säljs till loppis(nåja)priser. Loppisen äger rum på K-märkt, Linnégatan 87 och pågår mellan 12 och 16.

På Nobelberget då?

På lördag gör Stockholmaren och DJ:n/producenten Jeremy Olander sin största spelning i hemstaden när han intar Nobelberget. Festen pågår mellan 9 och 03. Fler klubbtips från Allt om Stockholms Mats Wurnell hittar du här. För att peppa igång, kolla den här videon:

Alkolholmässa i Nacka

Årets öl-och whiskeymässa bjuder på en rad olika nyheter. Vi åkte dit i förväg och tog reda på vad. Läs mer här.

Virtual Reality-pjäs på Dramaten

Följ med på en flyktings resa. Från stranden på den grekiska ön Kos till Migrationsverkets slutna intervjurum. Läs vår artikel om föreställningen här.

Techno i kyrkan

En gudstjänst med techomusik. Det får du om du tar dig till Hedvig Eleonoras kyrka ikväll, fredag 19.00. Läs vad våra vänner på Allt om Stockholm skrivit om den heliga dansmusiken.

 

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.