ANNONS

Fröken Elvis turné snart tillbaks i Stockholm

Fr v. Camilla Fritzén, Maria Olsson, Josefin Berge, Lisa Bodelius, Sanna Andersson.
Fr v. Camilla Fritzén, Maria Olsson, Josefin Berge, Lisa Bodelius, Sanna Andersson.
Snart kommer Fröken Elvis turné tillbaks till Stockholm. Flera av bandmedlemmarna bor i Söderort - men just nu mest i en buss på väg.
– Det är många timmar på E4. Men varje gång vi går på scen händer nåt, och varje timme på E4 blir värd det, säger sångerskan Camilla Fritzén.
ANNONS

Från Sölvesborg i söder till Umeå i norr. Fröken Elvis sommarturné går igenom hela Sverige – och lite till. I början av juli drog bandet igång sommarens spelningar i Åminne folkpark i Finland och snart ska de också till Färöarna.

– Det har varit magiskt, så jäkla kul, säger Lisa Bodelius som bland annat spelar trombon.

Med fjorton spelningar avklarade är de nu halvvägs igenom turnén. Mellan gigen mellanlandar bandet i sin replokal på Södermalm i Stockholm. Det lilla vindsrummet på Lilla Skinnarviksgränd är belamrat med musikinstrument och bandmedlemmar.

– Vi håller på att leka lite med framtiden här. Leker med tankar på vad vi ska göra med vår tredje skiva, säger Camilla Fritzén.

Nya skivan kom i vår

Fröken Elvis tolkar Elvis Presleys musik översatt till svenska. Det första albumet, Elvis på svenska, kom 2015. I våras släppte de sin nya skiva Kungen och vi, där de också har med egenskriven musik. Om det blir mer eget eller mer Elvis framöver får tiden utvisa.

– Jag tror att vi har landat i att vi vill spela musik vi tycker om. Sen om det är vi som har skrivit den, eller Elvis, eller någon annan är inte det viktiga, säger Camilla Fritzén.

Bandet har fått många förfrågningar om konserter sedan den senaste skivan kom ut och nya bokningar trillar in längs vägen. Publiksiffran kan variera mellan hundra och tusen på de olika spelningarna och det är både inbitna Elvis-fans och andra som hittar till deras konserter.

Fröken Elvis i replokalen på Södermalm.

– Många som lyssnar mycket på Elvis köper det vi gör direkt. Både de och de som inte känner till Elvis så mycket gillar vår musik, säger Lisa Bodelius.

ANNONS

Vissa har svårt att skilja bandets egna låtar från Elvisöversättningarna.

– Och ofta sjunger folk med både i våra låtar och i Elvislåtarna, det är häftigt, säger Maria Olsson på trummor, slagverk och körsång.

Intim spelning på båt

I juli uppträdde bandet på Gröna Lund och snart ska de återigen spela i Stockholm. Den 23:e och 24:e augusti bordar de Blidösundsbåten för en publiknära upplevelse.

– Det ska bli riktigt härligt: åka båt och spela musik. Det blir lite extra då, vi ska spela några låtar som vi inte brukar spela, säger Camilla Fritzén.

Det blir en annorlunda konsert menar de.

– Vi måste anpassa till båtmiljö, det blir lite mindre, lite intimare, säger Camilla.

– Med alla instrument också, det kommer bli trångt! utbrister Lisa Bodelius.

Spelar på gamla gymnasieskolan

Sommarturnén glider sedan över i en höstturné och i slutet av oktober väntar en lite speciell spelning framför allt för sångerskan Camilla Fritzén. Då återvänder hon till scenen på Danderyds gymnasium där hon haft många dansuppvisningar genom sin mammas dansskola.

– Vi hade alla dansavslutningar på den scenen så det blir lite speciellt. För jag har varit där många gånger, men inte på väldigt länge, säger hon.

Trots att turnén tar ut sin rätt i form av trötthet är de alla överens om att de har världens bästa jobb.

– Vi har haft en gemensam bild av att vi vill det här. Vi har haft en väldig framåtriktning och visioner men man vet aldrig hur det ska gå. Och det är det som gör det så kul och spännande, jag är så tacksam och stolt över vad vi har gjort, säger Lisa Bodelius.


Fakta

De är Fröken Elvis

Camilla Fritzén, Gubbängen – sång och översättning

Lisa Bodelius, Bålsta – trombon, kontrabas, piano, dragspel, körsång, översättning

Maria Olsson, Mälarhöjden – trumset, slagverk, körsång

Josefin Berge, Enskede – gitarr, mandolin, körsång

Sanna Andersson, Flen – kontrabas, gitarr, ukulele, melodica, körsång