ANNONS

Funkismello livesänds i Kulturhuset

Tomas Fogelholm och Mattias Bjerkestrand
Gamla Häggvikarna på scen med orkester under genrepet inför Funkismellofinalen.
Snart är det dags för final i Funkismello där Mattias Bjerkestrand och Tomas Fogelholm tävlar för Upplands-Bro. Nytt för i år är att finalen livesänds på Kulturhuset i Kungsängen.
ANNONS

Tomas Fogelholm och Mattias Bjerkestrand

Mattias Bjerkestrand och Tomas Fogelholm på genrepet.

Duon stod som segrare bland 13 bidrag när deltävlingen i Upplands-Bro kommun avgjordes i höstas. Gamla Häggvikarna, som de kallar sig, framförde en egen version av Samir & Viktors ”Bada nakna”. Den 24 april är det dags för finalframträdandet på Cirkus i Stockholm.

– Vi ser fram emot den stora finaldagen, säger Tomas Fogelholm.

Hur känns det?

– Spännande, säger Mattias Bjerkestrand.

Duon började spela ihop för två år sedan efter att Tomas, under artistnamnet ”Mr Positive” dykt upp som hemlig gäst på Mattias 30-årsfest.

– Sen blev vi bli en duo som heter Gamla Häggvikarna. Vi båda har gått på Häggviks gymnasium en gång i tiden, säger Tomas Fogelholm.

Den 4 april var det dags för genrep med liveorkester, och under månaderna som gått sedan delfinalen har mycket tid lagts på att öva.

ANNONS

– Vi har tränat hemma hos varandra på kvällar och helger, säger Tomas Fogelholm.

Nu laddar de upp inför finalen som också kommer att livesändas på storbildsskärm i Kulturhuset. På så sätt har så många som möjligt chansen att se den. Inträdet är gratis men kräver föranmälan senast den 7 april.

ANNONS