ANNONS

De vill fylla kommunen med färg och form

Karin Nordvaller
Karin Nordvaller på konstrundan 2013.
Jenny Grant öppnade upp sitt hem i Skogsvik under Konstrundan 2015.
Jenny Grant öppnade upp sitt hem i Skogsvik under Konstrundan 2015.
Vill du delta i Danderyds Konstrunda? Missa då inte att sista anmälningsdagen är nu den 31 mars.
Mitt i pratade med Djursholms-konstnären Karin Nordvaller för att höra lite om vad som är på gång.
ANNONS

Danderyds Konstrunda, som hålls första helgen i september, anordnas i år för tredje gången. Och intresset är redan stort, enligt Karin Nordvaller.

– Folk hör redan av sig och undrar när det är dags och säger att de går och väntar. Det är jätteroligt. Det är många nya som vill delta också – vi räknar med att det blir runt 65–75 konstnärer i år, säger hon.

Kan du berätta lite om vad Danderyds konstrunda är? 

– Konstnärer i kommunen öppnar upp sina ateljéer, hem, garage eller var de nu arbetar – och så får folk komma och titta. Vi vill fylla kommunen med färg och form. Det handlar om alla möjliga olika konstformer. Allt från traditionellt måleri , fotografi, glas och keramik, till ikoner smycken, trasmattor broderi och återbruk.

Räknar med runt 5 000 besök

Konstrundan börjar med att man samlas vid Elverket Djursholm, där ett verk från varje konstnär ska finnas utställt. Verken är numrerade så att besökarna kan välja ut vilka de är intresserade av att veta mer om. Siffrorna finns sedan utsatta på kartor över Danderyd, så att man lätt hittar rätt.

– Konstnärerna är i åldrarna 16–90 år, så det är verkligen blandat. Vi räknar med runt 5 000 besök i år. Det är gratis att åka runt och titta, och det är fantastisk chans för den som vill att göra fynd, eftersom man kan köpa konstverken direkt från konstnären, säger Karin Nordvaller.

Sista anmälningsdag är 31 mars. Alla konstnärer och konsthantverkare som vill är välkomna delta. Du anmäler dig via hemsidan danderydskonstrunda.se.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.