Idol-Gabriel gör sin första spelning i Väsby

Gabriel Cancela har gått till topp tre i Idol, ikväll sjunger han i Väsby centrum.
Gabriel Cancela har gått till topp tre i Idol, ikväll sjunger han i Väsby centrum.
I våras hade han aldrig sjungit inför publik, nu är han en del av top tre i Idol. Mitt i tar pulsen på Gabriel Cancela, timmarna innan hans första konsert i Väsby.

Gabriel Cancela hade aldrig sjungit inför en publik när han tidigare i år bestämde sig för att börja hos en sångpedagog. Nu är han en av de tre finalisterna som är kvar i tävlingen Idol.

– Det hade jag verkligen inte trott, det känns helt sjukt. Och mäktigt! Det är svårt att sätta ord på det, säger Gabriel Cancela.

Ikväll kan du se honom sjunga på hemmaplan då han ska uppträda och träffa lokala fans i Väsby centrum klockan 19.

– Det känns skitkul, där har jag gått och shoppat massa gånger och nu ska jag få sjunga där.

Det har bara gått tre månader sen kvalveckan i Idol då vi sist talades vid men för Gabriel känns det som en evighet sen. Mycket har hänt och framför allt tycker han att hans självförtroende har tagit.

– Allt började i april och nu står jag på scen varje vecka och är i topp tre i Sveriges största musiktävling. Nu tror jag mer på mig själv, både på scen och privat.

Innan resan i Idol drog igång jobbade Gabriel med tågspårsunderhåll på lokalbanor i Stockholm. han är uppvuxen i Upplands Väsby och bor tillsammans med en vän i Grimsta.

– Men jag har knappt varit hemma på tre månader. Jag har levt i Idolbubblan och knappt lämnat hotellet. men det är lyxigt att inte behöva laga mat och så.

Efter Idol hoppas Gabriel på att kunna fortsätta med musiken. Drömmen är att kunna försörja sig på musiken men riktigt vilken sorts musik vet han inte än.

– Jag tror att man hittar sig själv som artist när man börjar göra musik. Men jag tror jag vill göra något åt Bruno Mars, Ed Sheeran hållet. Mycket r’n’b och pop.

Fakta

Gabriel Cancela

Ålder: 24 år

Bor: Grimsta

Familj: Bor med en vän

Musikfavorit från Väsby: Jack Moy & Glöden

Bästa häng i Väsby: Hemma