Gatuloppisen växer

Loppis på Björkvallagatan 2016.
Loppis på Björkvallagatan 2016.
För sjätte året i rad ordnar de boende på Björkvallagatan loppis, ett evenemang som blir större och större för vart år. I år är det 80 boende som säljer vidare diverse möbler och prylar.

I återbrukets anda bjuder de boende på Björkvallagatan in till en stor gatuloppis den första maj.

För sex år sen var det ett 20-tal grannar som drog igång. Nu har loppisen vuxit och runt 80 hushåll sorterar ut sina garage och förråd i år.

– Vi brukar ha hundratals besökare. Det är många väsbybor men även en del från innerstan, säger Gunnar Magnusson som är samordnare för loppisen och drog igång den.

Klockan tio kör de igång och säljer allt från cyklar, barnkläder, möbler och husgeråd. Allra flest besökare brukar det vara tidigt på dagen, redan innan start då många vill spana in fynden i förväg.

Men de flesta fyller på med nya föremål efter hand så lika goda fyndchanser finns för den som hellre sover ut efter valborgsnattens festligheter.

Gunnar Magnusson vill uppmuntra fler väsbybor att dra ihop loppis med grannarna eftersom det är ett bra sätt att lära känna varandra på.

– Ordnar man en loppis är det viktigt att tänka på att man har billiga priser, max en fjärdedel av inköpspriset. Sen får besökarna gärna pruta, det är en del av det roliga, säger Gunnar Magnusson.

Fakta

Gatuloppis den första maj

10.00-14.00 på Björkvallavägen 26-143.

80 boende på gatan säljer kläder, möbler, cyklar med mera.