ANNONS

Sköndals hopp i Melodifestivalen

Oscar Enestad ställer sig på Melloscenen med FO&O på lördag.
Oscar Enestad ställer sig på Melloscenen med FO&O på lördag.
När han slog igenom med The Fooo belägrade fansen huset i Sköndal. Nu har det lugnat sig – men frågan är vad som händer efter helgen när Oscar Enestad och FO&O tävlar i Melodifestivalen.
ANNONS

På lördag avgörs tredje omgången av Melodifestivalen i Växjö. Favoriter att gå till final är FO&O (tidigare the Fooo conspiracy) där Oscar Enestad från Sköndal är en av tre medlemmar. Mitt i Söderort fick några ord med honom när han satt på tåget ner mot Småland.

Melodifestivaldebut, hur känns det?

– Det känns bra. Det ska bli kul att visa upp det vi har jobbat med de senaste månaderna. Vi har aldrig behövt den här typen av program för att hitta fans, det har vi gjort på andra sätt. Men nu vill vi utnyttja det här forumet för att sprida vår musik till ännu fler.

Hur har fansen reagerat på att ni ska vara med?

I början var det lite motstånd men när vi har förklarat varför vi vill göra det är köper de det.

En medlem (Oscar Molander) har lämnat och ni har bytt namn igen. Hur går tankarna kring det?

– Alla förändringar är läskiga att gå igenom men jag tror det här kan vara bra för oss. Det blir en liten uppfräschning och stiländring.

På vilket sätt?

– Det vi kommer att släppa efter Melodifestivalen är fortfarande pop men tidigare har det låtit mycket pojkband och det kommer vi att tona ner lite.

ANNONS

Vad kan du berätta om låten ni tävlar med?

– En av låtskrivarna är Robert ”Mutt” Lange som är en väldigt stor låtskrivare som har skrivit för bland andra AC/DC. Den var först tänkt som en singel för One Direction men när det inte blev något fick vi den, tack vare att den andra låtskrivaren Tony Nilsson jobbar för vårt förlag.

Hur låter den?

– Det är en ganska stor arenaaktig låt, med influenser av pojkband men också med distad 80-talskänsla.

Hur känns det att ni är favorittippade?

– Jag tycker det är skitläskigt. Jag gillar inte favoritsnacket. Vi tar ingenting för givet.

Hur är livet för en popstjärna hemma i Sköndal?

– I början var det fans utanför mitt hus dagligen. De kunde promenera fram och tillbaka i timmar. Det hände till och med att folk klev rakt in när jag var ensam hemma. Så är det inte längre. Nu är det lugnt – och det är ganska skönt.