ANNONS

Hon anordnar gitarrfestival i Vallentuna

Sabina Agnas har spelat gitarr nästan hela sitt liv.
Sabina Agnas har spelat gitarr nästan hela sitt liv.
För åttonde året i rad anordnar Sabina Agnas GITARRFESTiVALlentuna – en festival på Vallentuna Kulturhus för alla gitarrälskare.
ANNONS

Sedan åtta år tillbaka arrangerar Vallentunabon Sabina Agnas i samarbete med Kultur Vallentuna och Kulturskolan GITARRFESTiVALlentuna – en festival där gitarren står i centrum.

Den 24 november har det återigen blivit dags att stämma gurorna när årets festival går av stapeln på Vallentuna Kulturhus.

Förutom gitarrspel i alla dess former kan besökarna förvänta sig god mat, gitarrbygge och självklart trevligt umgänge.

Stora namn

Under åren har fler stora namn som Janne Schaffer, Jojje Wadenius och Göran Söllscher uppträtt och i år gästas festivalen bland annat av den unga talangen Yan Kok och skådespelerskan Görel Crona.

Den sistnämnde kommer att framföra en föreställning om Selma Lagerlöf tillsammans med fjötisten Anna Boman Hald och Sabina Agnas själv.

Innan festivalen anordnas också en workshop och roliga aktiviter även för de minsta.

”Man kan uttrycka så mycket med en gitarr”

Sabina Agnas eget gitarrintresse går långt tillbaka. Hon började spela redan som 10-åring och jobbar i dag som professionell gitarrist. Hennes stora kärlek till instrumentet går inte att förneka.

– Gitarren är som en liten orkester – man kan uttrycka så mycket på den. Den är så fantastisk. I och med att man har gitarrkroppen med dess ljud och resonans så nära sin egen så blir det väldigt fysiskt också.

ANNONS
Fakta

GITARRFESTiVALlentuna 2018

Datum? Lördag den 24 november

Tid? 11.00-20.00

Var? Vallentuna kulturhus, Allévägen 1

Inträde? Gratisaktiviteter innan klockan 15.00, sedan 350 kronor per person (mat och dryck ingår). Gratis för dig under 18 år. Biljetter köps via Kulturhuset eller Nortic.se.

Program: 

11.00 – BARNKUL: ”Vad får ditt hjärta att slå?” – flamenco med dansaren Sofia Castro och flamencogitarristen Johan Moberg.
12.00 – WORKSHOP: Dans & Rytm, i samarbete med Kulturskolan.
15.00 – FÖRESTÄLLNING: ”Selmas samlade vrede” med Görel Crona och Sabina Agnas på gitarr och Anna Boman Hald på flöjt.
16.30 – KONSERT: Yan Kok, klassisk gitarr.
17.30 – Paus med mat och dryck.
19.00 – KONSERT: Pulso – flamencoföreställning med Johan Moberg på flamencogitarr och dans av Sofia Castro.