Glöm White Christmas – nu kan du fira en rosa jul

En rosa jul?
En rosa jul?
Körerna repar på Solna gymnasium inför konsertdagen.
Körerna repar på Solna gymnasium inför konsertdagen.
Ett julfirande med rosa skimmer – körerna Sunlight Chorus och Stockholms Gaykör bjuder in till årets julkonsert på Solna gymnasium.

Det är Solnakören Sunlight Chorus tillsammans med Stockholms Gaykör som bjuder in till julkonsert på temat Pink Christmas.

Traditionsenligt brukar ju julen vara vit, men det vill killarna i gaykören lägga en annan vinkel på, berättar julshowsgeneralen Charlotte Ståhl.

Körerna har jobbat ihop tidigare i Eric Ericssonhallen, och Sunlight Chorus har varit gästartister på Gaykörens vårkonsert flera gånger.

– Vi ville göra en julkonsert redan för 1,5 år men det är först nu det passar schemat, säger Charlotte Ståhl.

Sunlight Chorus består av cirka 40 personer och Stockholms Gaykör uppemot 60. Körerna passar bra ihop, menar hon, då bägge har en färgstark framtoning.

– Det blir mycket sång, show, glitter, glamour, lite paljetter, fransar och en del dans, säger Charlotte Ståhl.

Vad bjuds man på för musik?

– Det är inte kyrkligt, men lite traditionell musik. Det är jullåtar, både i barbershop-arrangemang och mer klassiska sättningar.

Vilka jullåtar?

– Det blir lite Let it be peace on earth, Marys boy child, och så Hallelujah av Leonard Cohen som gick bort förra veckan. Sen blir det ett medley, där vi tjejer kör ett battle med killarna i Midnatt råder…

Vissa av låtarna framförs tillsammans med en orkester – och med publiken.

– Det blir allsång för vi vet att det gillar vår publik, säger Charlotte Ståhl.

Julkonserterna ges den 26 november på Solna gymnasium, Råsundavägen 80, kl. 14.30 samt 18.00. En halvtimme innan show är det glöggmingel och överraskningar i foajén.