ANNONS

Bengt Göransson samtalar med Solnaborna

Bengt Göransson samtalar med Herta Fischer.
Bengt Göransson samtalar med Herta Fischer.
Nu på måndag besöker före detta kulturministern Bengt Göransson (S) samtalsserien "Det goda samtalet" på Solna Folkets Hus.
Där tänker han bland annat prata om behovet av mer verklighet i politiken.
– Jag är trött på visioner, säger han.
ANNONS

Jerry Williams, Sissela Kyle, Tomas Bolme, Helle Klein – alla har de besökt Solna för att vara med i Herta Fischers samtalsserie Det Goda Samtalet.

Samtalskvällarna, som enklast kan beskrivas som en live-talkshow där personer inom politik, kultur och vetenskap intervjuas, leds av Solnaprofilen Herta Fischer.

– Jag vill visa att de här människorna egentligen är samma sorts människor som du och jag. Det handlar lite om att ta ned dem från en piedestal och ha ”det goda samtalet” tillsammans med dem, säger Herta Fischer.

Nu är det dags för vårens sista gäst, ingen mindre än före detta kulturministern Bengt Göransson (S)..

Hej Bengt! Vad ska ni prata om?

– Jag hoppas få kunna prata om behovet av verklighet och mindre vision. Som politiker får man ofta frågan: ”om inte verkligheten spelade så stor roll, hur skulle du vilja göra?”, vilket är idiotkrav. Verkligheten är ju alltid där, säger han.

– Mitt favoritcitat är av Erland Josephson och lyder ”Låt oss slippa ordet vision. Visioner har politiker och stollar”, fortsätter han.

Han kommer även vara delaktig i utformningen av samtalsrummet, något som är mycket viktigt för honom.

– Ofta möblerar man så att scenen är upplyst och åhörarna är i dunkel. Jag lärde mig tidigt att våga se åhörarnas ansikte. Då kunde jag se vilka som förstod, gillade och ogillade det jag sa. Det är viktigt och nödvändigt.

ANNONS

Det kommer bli interaktion med andra ord?!

– Det hoppas jag, säger Bengt Göransson.

Fakta

Det goda samtalet i samarbete med ABF

  • Var: Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2.
  • När: 3 april kl. 18.00.
  • Hur: Fri entré, begränsat antal platser.