Gratisbad och sushiskola på sportlovet i Solna

Mycket skoj på sportlovet i Solna.
Mycket skoj på sportlovet i Solna.
Skolledig betyder inte sysslolös. Mitt i har sammanställt aktiviteter för barn och unga i Solna att ägna sig åt under sportlovet.

Bada gratis hela veckan

Mellan den 23 februari och 3 mars badar alla 6-15-åringar gratis på Vasalundskassan. Man anmäler sig i kassan, sen är det fritt fram att hoppa i plurret. Barn under 12 behöver ha sällskap av betalande vuxen.

Lär dig dreja

Måndagen den 25:e hålls workshop i keramik i Hagalunds keramikverkstad. Gratis, men föranmälan krävs. Läs mer på membran.nu.

Mat och kultur

Onsdagen den 27:e är temat kultur, mat, musik och dans på Q-lans fritidsgård i Bergshamra. Ta del av andras kulturer och lär dig något nytt!

Gör egen sushi

Gå loss med firre och ris! Fredagen den 1 mars kan sushisugna mellan 12 och 19 år lära sig göra egen sushi på Q-lans fritidsgård.

Åk skridskor

På med hjälmen och fram med grillorna! Solna har flera isar att skrinna loss på under sportlovet, bland annat i Bergshamra och i Ulriksdal. Kolla öppettider här https://www.solna.se/sv/idrott-fritid/parker-natur-och-friluftsliv/skridskoakning-och-skridskoskolor/?id=43297

Måndag-onsdag anordnar Svenska bandyförbundet skridsko- och bandykurs på Bergshamra IP. Kostnad 100 kronor per dag. Anmälan via länk på solna.se.

Se film på bio

Biblioteken visar bio torsdagen den 28 februari. Kl 13 visas ”Fantastiska under” på stadsbiblioteket och klockan 15 visas ”LasseMaja – det första mysteriet” på Bergshamras bibliotek. Gratis och snacks ingår!

Spela teater och lek

Kika in hos Tillitsverket – den nya organisationen i Solna som flyttat in i Frösundavik, som håller öppet för sportlovslediga barn 26-28 februari klockan 10-14. Måleri, teater och dockverkstad för barn och unga från 7 år. 350 kronor per dag.