Min lokala hjälte

Gubbrummet ryker när nytt gäng tar över Spy Bar i höst

I höst tar ett nytt gäng över på Spybar.
Från och med den 21 oktober tar Charlie Lindström, Simon Yemane, Joel Ighe, Daff Kjellström och Amanda Persson över som nöjesteam på Spy Bar. Jens Segrén, i kockmössan i mitten, sköter driften i huset.
I början av månaden stängde Spy Bar för renovering men redan den 21 oktober öppnas dörrarna återigen. I samband med det tar ett nytt gäng över driften, Gubbrummet blir ett minne blott och efter årsskiftet kan klubben få tillskott av en nattöppen restaurangdel.

Under tre år har Zeke Tastas, Quetzala Blanco och Daniel Glasman drivit Spy Bar. Nu lämnar de över stafettpinnen till ett nytt erfaret nöjesteam som ska ansvara för festligheterna i Arnoldhuset framöver.

Efter en lyckad sommar på sommarklubben Musikaliska fick Charlie Lindström, Simon Yemane och Joel Ighe frågan om att ta över Spy Bars regi. I sin tur plockade de in nöjesprofilen Daff Kjellström, som förr om åren varit nattklubbschef på ett antal Stureplanskrogar, samt Amanda Persson från Fou/Rose Club.

– Amanda har gjort ett fantastiskt jobb på Fou och Daff känner verkligen allt och alla, säger Charlie.
– Det viktiga med vårt gäng är att vi i rätt stor utsträckning kommer från olika delar av stan och landet. Vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt, säger Joel.

Spy Bar öppnade 1995 och är en av landets kanske mest kända klubbar. Nu vill gänget att stället återigen ska bli det självklara valet bland stans nattklubbar.

– Det ska inte längre ska vara någon diskussion om vart man ska, hit ska man kunna trilla in och alltid ha kul, säger Joel.

För att se till att det blir precis så vill man ta tillbaka hemmafestkänslan till klubben.

– Visionen som Vimal (Kovac reds. anm) hade när han grundade Spy Bar var att ta hemmafesten till klubbvärlden på en ny nivå. Vi vill ta tillbaka den känslan och utforma det litegrann som en elegant, klassisk, lyxlägenhet.

Och för att uppnå den familjära känslan som är en viktig ingrediens på en hemmafest kommer Spy Bars forna plats för VIP-gäster, Gubbrummet, att ryka. Som en konsekvens kommer det att bli lite strängare nere i dörren eftersom det är ett förhållandevis litet ställe.

– Men alla som är på stället ska känna sig lika välkomna. Vi kommer att jobba hårt för att varenda gäst ska få samma glada positiva mottagande. Det är viktigt för oss, säger Joel.
– Sedan vill vi att våra gäster ska vara glada, sprida kärlek och komma hit för att ha en jävligt kul kväll, säger Daff.

För framtiden finns också planer på flera stora förändringar. Bland annat kommer en nattöppen restaurang (med öppettider 00-05) att öppnas en våning upp, som en del av Spy Bar, efter årsskiftet.

Klubben slår återigen upp dörrarna den 21 oktober, men vad som kommer att hända på öppningskvällen vill nöjesteamet inte avslöja än.
– Men det kan vara smart att komma tidigt om man vill ta sig in, säger Joel.

Fakta

De är Spy Bars nya nöjesteam

Charlie Lindström som till vardags driver företaget Chimi Eyewear, som han grundade tillsammans med sin partner Daniel, där han framförallt designar. Utöver det drev han förra sommaren Publico/F12 och i somras Musikaliska.

Joel Ighe som tidigare har varit musikansvarig på Göteborgsklubben Yaki Da och nu senast även han drivit Musikaliska tillsammans med Charlie Lindström och tv-producenten tillika artisten Simon Yemane som också ingår i det nya teamet på Spy Bar.

Amanda Persson som hållit i trådarna på Fou/Rose Club.

Daff Kjellström, nöjesprofil och digital entreprenör. Läs vårt reportage från i vintras med honom här.