Kent-gudstjänsten delar fansen

Danderyds församlings Kent-gudstjänst uppmärksammas i sociala medier.
Danderyds församlings Kent-gudstjänst uppmärksammas i sociala medier.
Kents facebook-sida
Gudstjänsten uppmärksammades bland annat på bandets Facebook-sida
Den minst sagt annorlunda gudstjänsten hålls i Danderyds kyrka på söndag klockan 11.00.
Den minst sagt annorlunda gudstjänsten hålls i Danderyds kyrka på söndag klockan 11.00.
Danderyds kyrkas kommande Kent-gudstjänst har fått stor uppmärksamhet i sociala medier – men initiativet delar fansen.

Som Mitt i tidigare har berättat hålls en gudstjänst tillägnad rockbandet Kents musik i Danderyds kyrka på söndag. Något som har uppmärksammats friskt i sociala medier – bland annat på Kents officiella Facebook-sida.

”Ska man gå i kyrkan nån gång så är det då”, skriver en användare, och får medhåll av flera personer. ”Danderyd kan de alltså!”, skriver en annan.

”Kanske man skulle ha kunnat ha gudstjänsten den 18.12 istället? Flera kommer att behöva ‘krishjälp’ efter den sista konserten”, föreslår någon.

Flera fans efterlyser också liknande evenemang i sina trakter. ”Varför får vi ingen i Göteborg?”, undrar någon.

Men Kent-gudstjänsten skapar också debatt i kommentarsfältet – alla tycker inte att den är en bra idé. Några personer menar att bandets musik inte borde kopplas ihop med religion. Och att deras låtar inte hör hemma i kyrkan.

”Känns sådär att koppla ihop Kent med religion”, tycker en person. ”KRÄKS! Och slänger mina Kentplattor i soptunnan”, skriver en annan.

Jennie Wall, präst i Danderyds församling och en av dem som ligger bakom idén, tycker att det är väldigt roligt att evenemanget har fått så stor uppmärksamhet.

– Det är roligt att det sprids! Att det skulle få sån här uppmärksamhet trodde vi nog inte. Jag hoppas att det gör att det kommer mycket folk. Kyrkan kan ta emot runt 300 personer, så jag tror inte att det blir något problem att få plats med alla, även om det skulle vara väldigt roligt om det blev fullsatt såklart, säger hon.

Angående kritiken säger hon att folk alltid kommer att ha olika åsikter om vad som hör hemma i kyrkan och inte.

– Men när vi har lyssnat och valt låtar har vi tvärt om upptäckt att de går väldigt bra ihop med det vi vill säga här i kyrkan. Så jag ser inte någon motsättning. Snarare undrade vi nästan varför vi inte har gjort det här förut. Det är otroligt mycket i Kents musik som passar in i livsfrågorna, säger Jennie Wall.