Kent-gudstjänsten blev en succé: ”Magiskt”

Söndagens Kent-gudstjänst i Danderyds kyrka blev lyckad.
Söndagens Kent-gudstjänst i Danderyds kyrka blev lyckad.
Danderyds kyrkas Kent-gudstjänst har uppmärksammats landet runt. Och förväntningarna var höga inför söndagen.
– Det blev en helt magisk gudstjänst säger Jennie Wall, präst i Danderyds församling.

Jennie Wall hade en hel del ögon på sig under söndagens gudstjänst. Runt 400 personer kom till Danderyds kyrka för att få uppleva Kent-mässan. Samtidigt var tv4 på plats och Expressen sände live på sin facebook-sida.

– Det var så gott som fullsatt. Det var en riktig mix av personer som kom. Dels trogna besökare som ofta deltar i våra gudstjänster, men också många andra. Mycket personer mitt i livet, och ungdomar runt 20–25 årsåldern. Några hade åkt från Strängnäs för att vara med. Det var verkligen jätteroligt, säger Jennie Wall.

LÄS OCKSÅ: Kent-gudstjänst i Danderyds kyrka

Vad tyckte de trogna besökarna om den här lite annorlunda gudstjänsten?

– De uppskattade den också. I alla fall de som kom fram och pratade med mig tyckte att det var väldigt fint. Någon hade varit lite skeptisk innan, men ändrat sig helt när det väl satte igång, säger Jennie Wall.

Hon berättar att stämningen i kyrkan var på topp. Och man körde Kent-allsång för full hals.

– Folk var otroligt uppfyllda, tacksamma och berörda. Fira gudstjänst gör man alltid tillsammans, och det gjorde vi verkligen nu. Det var ett vi. Många sjöng med, och någon sa att de nog aldrig hade sjungit så högt i kyrkan förut, säger Jennie Wall och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Kent-mässan delar fansen

Nu väntar en fortsatt hektisk tid för henne.

– Det finns en felaktig bild av att kyrkorna står tomma annars. Så är det inte. Under december månad är det nästan alltid fullt. Speciellt under julhelgen brukar det vara kö för att komma in.