Guleds toarulle blir tv-kändis

Guled, 8 år, från Rinkeby, har gjort en docka av en toarulle.
Guled, 8 år, från Rinkeby, har gjort en docka av en toarulle.
Guled, 8 år, från Rinkeby, har gjort en docka av en toarulle. Den föreställer fotbollsspelaren Ronaldinho och ska uppträda i Minicello.
Guled, 8 år, från Rinkeby, har gjort en docka av en toarulle. Den föreställer fotbollsspelaren Ronaldinho och ska uppträda i Minicello.
Guled, 8 år, från Rinkeby, har gjort en docka av en toarulle som ska uppträda i tv.

Guleds toarullsdocka ska uppträda i tv, i programmet Minimello, på Barnkanalen. Där tävlar barns toarullsdockor som artister i en melodifestival, till sång och musik.

– Dockan tog flera dagar att göra. Jag fick lim på kläderna och händerna och var tvungen att tvätta händerna, säger Guled, 8 år, som går på Askebyskolan i Rinkeby.

Hans docka föreställer fotbollsspelaren Ronaldinho, som spelar i FC Barcelona.

– Jag älskar fotboll och vill att alla barn ska se hur cool och fin min docka är.

Musiktävlingen har samma upplägg som stora melodifestivalen med  fyra deltävlingar, andra chansen och final.

– Om min docka inte vinner så kommer jag att bli ledsen. Men jag kommer att tycka om den ändå. Den är nog bara trött om den inte vinner.

Över 50 000 toarullsartister har skickats in av barn sedan programmet startade 2009. De artister som inte står på scen syns i publiken eller på andra sätt i programmet som kändisreportrar, scentekniker eller anhöriga till de tävlande.

– Det är en konstskatt och vi försöker göra allt för att förvalta det barnen ger oss. Därför vill vi arbeta med Sveriges bästa sångare, skådespelare och låtskrivare för att ge så mycket liv åt barnens figurer som vi kan, säger Ylva Hällen programledare och upphovsmakare till programmet.

Bland årets låtskrivare och sångare finns både etablerade stjärnor och yngre talanger. Bakom låtskrivandet står bland andra Linnea Deb, Annika Norlin och Tiffany Kronlöf. Sångerskor som LaGaylia Frazier, Ace Wilder och Aurelia Dey är några av de som lånar ut sina röster.

Minimello har premiär fredagen den 14 oktober i Barnkanalen.

Guleds docka kommer att uppträda i deltävling två den 21 oktober, med låten ”Du får vara med”.