ANNONS

Hälsa på hos konstnärerna

Eva Linde är en av många Roslagskonstnärer som öppnar dörren till sitt hem under konstrundan Konst i Roslagen.
ANNONS

– Det gäller att köra rätt båt i livet, säger konstnären Eva Linde.

Hon visar en keramikfigur som sitter och ror på kanten av en liten båtformad kruka under en tavla som föreställer ett blått, stilla hav.

Mitt i det splitt nya småhus­området Bällstalund finns Eva Lindes konstnärshem. Hela trädgården och hemmet är som ett enda stort konstverk.

Över allt finns tavlor, textilier och keramik som vill förmedla en gnutta livsvisdom och hur viktigt det är att skapa balans i livet och att ta hand om sig själv.

Ett gästrum i grönt skapar lugn och i vardagsrummet sitter Elin, en docka i naturlig storlek, vid ett bord och betraktar allting. Många av möblerna i det ljusa hemmet har Eva Linde själv snickrat.

Den 4 och 5 oktober är Eva Linde en av konstnärerna som bjuder in allmänheten på visning i sina hem på Konstrundan Konst i Roslagen.

Blir vädret bra börjar besöket med en rundvandring i trädgården där konstverken berättar både om livets svårigheter och glädjeämnen.

Efter ett par konstverk där små keramikfigurer får uttrycka ångest och depression träder man ut på Solsidan där man kan slå sig bland möbler och textilier i pigga pasteller.

– Man får gärna slå sig ner på Solsidan, säger Eva Linde.

ANNONS
Fakta

Planera din konstrunda

Lördagen 4 och söndagen 5 oktober sker Konst i Roslagen när konstnärer från Vallentuna, Täby och Österåker öppnar sina ateljéer.

Åk till samlingsutställningarna för att planera ditt besök.

Alla lokaler är öppna lördag och söndag 10–17.

Vallentuna kulturhus håller extra öppet 3 oktober klockan 10–20 och 4 oktober klockan 10–18.

Andra informations- och samlingsplatser är Österåkers konsthall, Länsmansgården, Gamla huset och Karby gård, Konstcentrum, Hönshuset.

Här kan du hitta mer information: www.konstiroslagen.se

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.