ANNONS

Han är Huddinges nya kändis

I årets upplaga av Wild Kids i SVT får vi följa 11-åriga Damien Kabran från Huddinge.

– Jag fick lära mig att leva i naturen, pochera ägg och göra upp eld med eldstop och sånt. Äggen blev goda men smakade lite ättika.
ANNONS

Damien Kabran är en av tio 10- och 11-åringar som av 6 000 sökande valdes ut som deltagare till realityserien Wild Kids 2012.

Under två veckor i somras sa han hejdå till sina föräldrar i Huddinge och flyttade in i ett savanntält på ön Furuskär utanför Gävle. Där började inspelningarna av vildmarksäventyret.

– Det var kul hela hela tiden. Jag var lite rädd för krokodilerna som vi tog hand om på djurparken, men annars var det bara spännande, berättar han.

Damien tillhör laget Björnarna som kämpar mot Lejonen. Programmet går ut på att vinna avgörande tävlingar och att slippa göra safaritjänst i Furuviksparken. Det lag som vinner får åka till Afrika och leta efter en skatt.

Damien minns kalla nätter, tuffa tävlingar och ett högt tempo hela tiden. Men vilket lag som vinner får han förstås inte avslöja.

– När jag ser programmet tänker jag: ”Var jag verkligen med om allt det här”. Jag kan nästan inte förstå att det är sant.

Årets Wild Kids är den femte upplagan av programmet som har nått stora framgångar. Serien har utsetts till ”Bästa barnprogram” och ”Årets barn- och ungdomsprogram” i tv-galan Kristallen.

I helgen sänds det femte avsnittet och Damiens skolkompisar börjar bli vana att se honom på tv.

– Det är många som kommer fram och känner igen mig nu. Det är kul. Men roligast är att de hejar på mig och mitt lag!

ANNONS

Damien ångrar inte att han sökte till serien.

– Det här är ett äventyr för livet som jag aldrig kommer att glömma!

Fakta

Sjunger i kör

Namn: Damien Kabran.

Ålder: 11 år.

Bor: Huddinge.

Skola: Björkhagaskolans musikklass, Tumba.

Intressen: Spela gitarr, dansa och sjunga i kör.

Aktuell: Ingår i lag Björnarna i Wild Kids som sänds i SVT på fredagar klockan 19.15.