ANNONS

Han vantrivs i rampljuset

Han debuterade som artist som fyraåring. Men nu vill han inte synas längre. Efter lång övertalning sa han ja till att tävla i ”Let’s dance”.

– Jag gör det här som en sista grej som musikalartisten Benjamin Wahlgren, säger 16-åringen.
ANNONS

Tio dagar före första programmet tackade Lidingöbon Benjamin Wahlgren Ingrosso ja till ”Let’s dance”.

– Att synas är inte min grej. Jag har varit känd som musikalartist och artist, och vill komma bort från det. Jag vill inte hålla på med det längre.

Inte heller har han tittat på ”Let’s dance” när mamma Pernilla Wahlgren, morbror Niclas Wahlgren och ingifta moster Laila Bagge Wahlgren varit med.

– Jag tycker att det är jobbigt att kolla på dem, det är min familj.

Benjamin gillar INTE att titta på sig själv heller. Varför det är så vet han inte. Han har bara ingen lust – och släktingarna träffar han ju ändå.

Däremot har han hört att Niclas var ”jätteduktig” och att Laila var ”fantastisk”. Hur hans mamma var har han ingen aning om.

– Hon har själv sagt att hon var duktig, men att juryn inte gillade henne. Jag kan tänka mig att hennes fotarbete var katastrofalt, men att hennes utstrålning var bättre. Hon är inte dansare för fem öre.

Du har inte fått några tips från dina släktingar?

– Nej, men Nicke ringde mig ­och sa: ”kör ditt race”.

ANNONS

Till slut bestämde sig Benjamin för att vara med bara för att det är roligt. Eftersom han inte håller på med någon sport behöver han röra sig – och det får han verkligen göra nu.

Fyra, fem timmar om dagen tränar han tillsammans med 25-åriga Sigrid Bernson, som han beskriver som en väldigt duktig perfektionist, som driver honom stenhårt. Dessutom tvingar Sigrid honom att titta på videoinspelningar för att han ska se vad han gör för fel.

– Min hållning är katastrofal, säger Benjamin och låter bröstet sjunka in vid ståbordet på TV4:s pressträff.

– Jag spelar ju piano. Det gör min pappa också, men han är ju dansare och sitter så elegant.

Benjamin vill ha tempo och när stegen inte sitter blir han otålig.

Vad är sin styrka?

– Förhoppningsvis min utstrålning. Den är lite flirtig, säger Benjamin, höjer på ögonbrynet och blinkar åt Sigrid.

– Jag kan få Sigrid att bli lite generad.

Har du bra självförtroende?

– Nej, faktiskt inte. jag jobbar på det.

Framöver siktar Benjamin på att bli låtskrivare. Han har gjort låtar i huvudet och när han bestämde sig för att inte sjunga dem själv blev det enklare för honom. Nu kan han använda andra tonarter och skriver låtar i en lånad studio. Inspirationen får Benjamin från 70- och 80-talsmusik, som Earth, Wind & Fire.

Men varför blev du musikalartist egentligen?

– Det var min dröm när jag var liten. Men jag var så liten när jag började. När jag gjort åtta uppsättningar kände jag att det räckte. Men man vet aldrig. Jag är bara 16 år. När jag är 20 kanske jag ändrar mig. Just nu är det dock musiken som gäller. Jag gör ”Let’s dance” som en sista grej som musikalartisten Benjamin Wahlgren.

Sigrid Bernson är Benjamins danspartner i tv-tävlingen Let’s Dance. Han beskriver henne som en väldigt duktig perfektionist.

Mamma Pernilla Wahlgren har deltagit i en tidigare säsong av Lets’s Dance.

2006 vann Benjamin Lilla Melodifestivalen med låten ”Hej Sofia”

Jag kan tänka mig att hennes fotarbete var katastrofalt, men att hennes utstrålning var bättre. Hon är inte dansare för fem öre.Benjamin om sin mamma Pernilla Wahlgren

Fakta

Spelade teater redan som fyraåring

Namn: Benjamin Wahlgren.

Ålder: 16 år.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Syskonen Bianca, Oliver och Theo. Mamma Pernilla Wahlgren, pappa Emilio Ingrosso.

Yrke: Före detta musikalartist. Blivande låtskrivare.

Aktuell: Medverkar i ”Let’s dance” på fredagar i TV4.

Karriär i korthet: Debuterade som Mowgli fyra år gammal i en julshow med mamma Pernilla Wahlgren. 2006 vann han ”Lilla Melodifestivalen” med låten ”Hej Sofia”. Har medverkat i pjäsen ”Nils Karlsson Pyssling” och musikalen ”Hujeda mej va’ många sånger”. Spelade lillebror i ”Karlsson på taket smyger igen” med Markoolio på Göta Lejon 2011.

ANNONS