ANNONS

Hannah gör goodo-dockor i stället för voodoo-dockor

Sköndalsbon Hannah Dohnfors ställer ut dockor i apotekets skyltfönster i sköndal, som föreställer personalen.
Sköndalsbon Hannah Dohnfors vill göra gott med sina dockor.
Voodoo-dockor är ett välkänt begrepp. Sköndalsbon Hannah Dohnfors gör i stället goodo-dockor, vars syfte är att göra gott.
Nu kan man se dem i Sköndals centrum.

ANNONS

Där har Hannah Dohnfors just nu en miniutställning i apotekets skyltfönster. Och chansen är stor att Sköndalsbor tycker att dockorna känns bekanta – det är nämligen apotekspersonalen som avbildats.

Hannah Dohnfors är sjukgymnast, terapeut, dockmakare och tecknare. Dockor har hon skapat i ungefär tio år, och hon kallar dem alltså goodo-dockor. De är motsatsen till voodoo-dockor. I stället för att göra skada är tanken att den avbildade personen ska må bra när dockan pysslas om.

Sköndalsbon Hannah Dohnfors ställer ut dockor i apotekets skyltfönster i sköndal, som föreställer personalen.

Apotekets personal i dockformat. Foto: Annmari Dohnfors 

”Inspiration till min konstnärliga verksamhet är livet självt och de människor jag möter, i vardagen och inte minst i mitt arbete som terapeut. Jag intresserar mig också för existentiella och andliga frågor, vilket inspirerar mig till att skapa både dockor och bilder”, skriver Hanna Dohnfors om sin konst.

Hannah Dohnfors är också aktuell med boken ”Terapeutiska skattkistan”, tillsammans med sin mamma, Annmari Dohnfors (Parthenon förlag & bokhandel). De två har också en blogg ihop, med samma namn.

ANNONS