ANNONS

Adams tårar kom till sist

Adam Pålsson fick sitt genombrott i Torka aldrig tårar utan handskar. Nu badar han badkar med en killkompis i Boys. Han tycker att killar ska våga visa känslor – även om han själv har svårt för att gråta.
ANNONS

Adam Pålsson slog igenom stort som aidssjuke Rasmus i Torka aldrig tårar utan handskar.

I höst är han trippelaktuell på tv med komedin Boy Machine, tredje säsongen av Bron och SVT-serien Boys. Den sistnämna är en dramakomedi om två killar som har en elektroduo ihop med en kompis.

En ”Girls”– fast med killar. I programmet badar Adam badkar med sin medspelare Armand Mirpour.

Hur intimt var det?

– Att bada tillsammans var härligt. Jag tycker mycket om Armand, så det var inga problem.

Adam ler, rycker på axlarna och lutar sig mot ståbordet i SVT:s ­studio.

I tv-serien analyserar killkompisarna Victor och Leo kärleks-sms, lånar varandras kläder, pratar känslor, sex och ansar pubeshår. Victor är hopplöst förälskad i självupptagna Alice. Leo har en strulig relation med Lovisa.

Adam menar att vi är matade med bilder av hur sex går till i populärkulturen. Finns det andra sätt att älska på? Och hur går det till när två killar snackar om känslor? Och hur hanterar killar känslorna?

När vi föds gråter vi. Men någonstans slutar en del pojkar med det för att de skäms.

ANNONS

Adam växte upp i Ramsdalen och Vendelsö. När han gick i högstadiet hade han en lärare som var elak mot honom, berättar han.

– Han ville sätta dit mig och tyckte att jag var uppstudsig när jag sa ifrån på saklig grund. Han fick mig att gråta flera gånger. Det var otroligt förnedrande. Då bestämde jag mig för att varken han eller någon annan skulle få mig till det. Så jag lyckades stoppa gråt­impulsen , säger han.

– Efter det har jag haft otroliga problem med att gråta, som ett slags skydd. Så fort kroppen inser att jag är på väg att göra det lyckas den stoppa det.

Uttrycket i Adams ansikte är ­öppet och vänligt, nästan naket. Att han har svårt att få fram tårar är svårt att föreställa sig.

Kan du gråta som skådespelare?

– Min tröskel är högre, men i dag kan jag det. Det hände när min dotter föddes. Det var en sådan otrolig anspänning, en så stark känsla.

Den 16 oktober har Boy Machine premiär på TV4. Den handlar också om killar och musik, men är en mer komisk berättelse.

Adam Pålsson och Björn Gustafsson har popduon Stargaze, som konkurrerar med Henrik Dorsin, Peter Magnusson och Jonas Karlsson, flickidolerna från 90-talet som försöker göra comeback. Ett gäng överåriga Silja Line-gubbar, som Adam uttrycker det.

I verkliga livet har han tidigare sjungit i bandet År & Dar.

– Nu finns inte mitt band längre, men det är alltid roligt att använda sig av egna erfarenheter i rollarbetet.

Vad betyder Torka aldrig tårar för dig?

– Det är svårt att säga. Privat vet jag inte vad den har betytt för mig. Det är möjligt att jag finns på människors näthinnor efter Torka aldrig tårar. Många har en stark relation till tv-serien. Jag är oerhört stolt och hedrad över att ha varit med. Det är det mitt yrke går ut på. Att människor ska bli berörda

Fakta

Har dotter på 9 månader

Namn: Adam Pålsson

Ålder: 27 år.

Bor: Östra Södermalm.

Yrke: Skådespelare, har gått på Teaterhögskolan i Stockholm. Har jobbat på bageri och som diskplockare.

Familj: Fästmön Celie, som jobbar i modebranschen. Dotter, nio månader.

Aktuell: Bron III i SVT1 söndagar klockan 21. Boys SVT Play start 12 oktober. Boy Machine på TV4, premiär 16 oktober klockan 21.30. Medverkar i Barnet på Dramaten.

Välklädd: Utsågs till Årets bästa klädda man på Elle-galan 2014.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.