ANNONS

Här har du din fredag

Danko Jones står på scen i kväll.
Danko Jones står på scen i kväll.
Från Litteraturfest på Moderna via en ostfest på Söder till en finsk fest i Högdalen. Vi har smällt ihop en lista på sju saker att göra för att fira sista fredagen med sommartid.
ANNONS

Fredag

Litteraturfestival

Moderna muséet fortsätter med sin litteraturfestival. I år har de fått dit riktigt tunga namn som Don de Lillo, Monika Fagerholm och Ngũgĩ wa Thiong’o som i vanlig ordning ska samtala med kända svenska författare och konstnärer. När ni ändå är ute på Moderna vill redaktionen passa på att tipsa om Thomas Schütte utställning med fantastiska skulpturer som pågår samtidigt.

28-30 oktober, Moderna Museet. T-bana Kungsträdgården.

Ostfestival

Den hippa matbutiken Paradiset viger hela eftermiddagen åt ost, både i sin butik på nedervåningen och sin foodcourt på ovanvåningen. Från 16.00

Paradiset Brännkyrkagatan 62. T-bana Mariatorget.

Normal eller sjuk

Evelina Kollberg och Filippa Borenius har gjort en utställning om gränsen mellan det som uppfattas som normalt och psykiskt ohälsa.

ANNONS

17-21: Konsthall C, Cigarrvägen 4. T-bana Hökarängen.

Festa med finnjävlar

15 sverigefinnar har skrivit om om klass och identitet i boken Finnjävlar. På fredagskvällen firas den med artister, hockeyspelsturnering, finsk bar, karaoke, karelska piroger och boken till specialpris. Bland annat kommer Mattias Björkas från bandet Vasas Flora och Fauna göra en solospelning. Läs mer här.

Festen börjar 17.00 anordnas på Kulturhuset Cyklopen, Magelungsvägen 170. T-bana Högdalen.

Nattliv med Mats Wurnell

Vår kompis Mats Wurnell på Allt om Stockholm kartlägger helgens klubbliv och hjälper dig hitta rätt klubb för rätt tillfälle. Läs hans inlägg här

Fantasybonanza

Från och med 17.00 idag kan du nörda ner dig rejält på Medelhavsmuseet: prova kostymer, svingar låtsasvapen, pröva dina nördkunskaper i ett quiz och diskuterar de historiska bakgrunderna till många av de populära berättelserna inom high fantasy och sword and sorcery-genrerna.

Dessutom blir det panelsamtal med allt från professorer till lajvare. Winter is coming…

Medelhavsmuseet på Frejgatan 2. T-bana Kungsträdgården/ T-centralen.

Rocktoberfest

Det töntiga namnet vägs upp av en bra line-up på scen. Danko Jones spelar  tillsammans med Lillasyster och Grand Theft Culture.

Annexet öppnar redan 17 med första akten står på scen 19.00. T-bana Globen.


Ps, glöm inte att ställa om klockan på söndag. Här kommer en vänlig påminnelse:

Få stenkoll på helgen: Prenumerera på Mitt i Stockholms och Allt om Stockholms gemensamma nyhetsbrev Fredagspepp!

 

ANNONS