Här hittar du after ski-stämningen mitt i stan

Var är liften? Mitt i:s Eric Thorsson, Jill Eriksson och Sandra Eriksson på improviserad after ski i city.
Var är liften? Mitt i:s Eric Thorsson, Jill Eriksson och Sandra Eriksson på improviserad after ski i city.
Snöbrist, pengabrist, tidsbrist. När alla andra drar till fjällen på sportlovet satsar Mitt i Stockholm på after ski på hemmaplan.

Vi hejdar oss mitt i en utläggning om frostade ölglas och pjäxor.

Den medelålders kvinnan med shoppingkassarna på armen har stannat upp på trottoaren, tagit upp sin pocketkamera och börjar nu fotografera oss.

Det är tisdag och i Hammarbybacken världscuptävlar man i parallellslalom, men vi sitter och ölar på Kungsgatan iförda skidmundering.

Hur mycket after ski kan en stackars Stockholmare tåla på hemmaplan? Det är vad vi försöker ta reda på.

På Broken är förutsättningarna goda för en rejäl jägerfylla, tinnitus-sus efter afterski-bandsskrål och paltkoma på grund av burgare i megasize.

De har ju till och med en ren i baren.

Sportlovet är här men vem har tid, pengar eller tålamod nog att trycka in familjen i en bil för sex timmars fjällfärd?

Nej, vi provar på after ski–livet i storstan istället. Baren Broker har ett syskon med samma namn i Åre så här borde de veta tänker vi.

Och de försöker. På helgerna anordnar de med ojämna mellanrum after ski med liveband och hög stämning. Tanken är att det ska bli fasta datum framöver.

Det finns alltså lite fjäll i city. I veckan drabbades hela Hammarby sjöstad av alpinfeber med jägermeister, coverband och stimmiga skidentusiaster. Nu i helgen kan den som är sugen på after ski dra till Södra teaterns stilla barhäng eller Café operas discovariant.

På Broken har man ingen spelning just denna helg. After ski-stämning kanske uppstår ändå. Men vi smälter liksom inte in, trots att vi sitter bredvid en ren. Pjäxorna, snowboardbootsen och skidglasögonen är inte de icebreakers vi hade trott.

Vi konstaterar att det trots sportlov bara finns ett ställe i stan där man kan ha jättestora byxor och skidor över axeln utan att bli idiotförklarad.

Vi drar till Hammarby sjöstad.

Fakta

Kom i rätt stämning utan att lämna stan

1. Södra teatern. Vinterbar i Champagnebaren ons-lördag. Innanför tältduken på terrassen finns klassiska after ski-attribut som plädar, stövelglas, jäger och dj:s.

2. Café opera. Mer dansant after ski blir det på Karl XII:s torg när Soultrain ordnar discostämning ”som på skidorterna” på fredagkvällen. Happenings utlovas.

3. Hammarby sjöstad. Efter veckans världscuptävlingar i Hammarbybacken är ångan uppe. Här kan du drälla runt med skidkläder och pjäxor utan att bli utstirrad.