Hårdrockare från Väsby släpper ny platta

Denied släpper ny platta och letar efter ny sångare.
Denied släpper ny platta och letar efter ny sångare.
Andreas Carlsson och Tomas Holtinkoski i Denied.
Andreas Carlsson och Tomas Holtinkoski i Denied.
"Freedom of Speech" - en fet rockplatta som släpptes på fettisdagen. Väsbygruppen Denied hoppas på att turnera med sitt nya material både i Sverige och Europa. Men först ska de hitta en ny sångare.

I femton år har Väsbygruppen Denied spelat hårdrock ihop.

– Jag är gammal sportkille men har varit hårdrockare sen jag föddes. En dag bestämde jag mig för att sluta med sporten och starta ett band, säger Andreas Carlsson som spelar gitarr i Denied.

Men tillskillnad från många andra som kommit på liknande tankar var Andreas inte i tonåren.

– Jag var minst 25 år. Jag var väldigt gammal när jag började med musik jämfört med andra i branschen. Det har varit en lång och krokig väg men nu släpper vi vår andra platta.

Freedom of speech är uppföljaren till debutplattan Let them burn som släpptes 2013. En debutplatta som fick ljusa recensioner.

– Vi fick nio av tio av flera rocksajter. Jag tror att den här är lika bra. Det är tung, melodiös och tidlös heavy metal.

På nya skiva har de flera gästspel, både från internationella rockstjärnor och lokala Väsbyprofiler. Chris Laney från danska Pretty Maids har varit med och skrivit två låtar och sjunger på den ena. Madde Svärd, en av grundarna till Väsby rock, har också lånat ut sin röst.

– Hon sjunger en enda textrad men det är skivans viktigaste textrad. Sista låten är helt instrumental utom i slutet då Madde sjunger Freedom of speech.

Andreas menar att den texten är ett statement mot att Sverige har yttrandefrihet i lagen men att den i praktiken begränsas av moral.

– Jag känner en ilska över att man inte får säga vad man tycker. På arbetet kan man kanske inte säga emot ledningen för att man vet att de har fel eller på en middag med familjen vågar man inte säga vad man vill för att gamla mostern kan reagera.

Men innan bandet beger sig ut på vägarna ska de hitta en sångare efter att Andreas Larsson slutade i september.

– Vi har en spännande krok på gång, hoppas att det blir klart till andra mars.

Förhoppningen är att de sen ska spela både i och utanför Sveriges gränser. Framförallt vill de få många spelningar som förband till större band då det är en bra möjlighet för att visa upp sig för en bredare publik.

– Med lite tur kan vi ta sista steget för att få spela med de riktigt stora pojkarna i branschen. Det är nu eller aldrig, snart blir vi för gamla.