Hårt slit håller Hugos blogg vid liv

"För mig är det som att jag skriver för en person, jag ser inte alla de här människorna. Det är först när jag skrivit ett inlägg som får 200 kommentarer eller när folk på stan kommer fram som jag förstår att jag har många besökare", säger Hugo Rosas.
"För mig är det som att jag skriver för en person, jag ser inte alla de här människorna. Det är först när jag skrivit ett inlägg som får 200 kommentarer eller när folk på stan kommer fram som jag förstår att jag har många besökare", säger Hugo Rosas.
Med dottern Molly-Elise, 3.
Med dottern Molly-Elise, 3.
Fästmön Paula Uribe driver bloggen paulas.me.
Fästmön Paula Uribe driver bloggen paulas.me.
Hugo Rosas saknade en blogg för killar och startade hugorosas.se som 19-åring. I dag, sju år senare, har bloggen vuxit till en av Sveriges största.

Han har även hunnit skapa – och sälja– två stora bloggportaler, bli tvåbarnspappa, skrivit en bok, tävlat i crossfit-EM och köpt ett radhus i Huddinge.

Trots att han bara hunnit bli 26 år har Hugo Rosas redan skapat sig ett namn som en av Sveriges största bloggare och entreprenörer.

Varje vecka följer närmare 140 000 personer hans blogg hugorosas.se, vilken nu ligger på en sjätteplats över Sveriges mest välbesökta privata bloggar enligt Bloggportalen.se.

Allt började för sju år sedan, när en 19-årig Hugo och en kompis fick nog av att i princip alla bloggar var riktade till kvinnor och startade sin egen actionblogg där de lade ut olika utmaningar som läsarna fick rösta på. Sedan utförde Hugo dem, filmade och publicerade på bloggen.

– Jag gjorde allt – från att hoppa från Västerbron till att raka huvudet och gå med munkfrisyr i en vecka. Det var mycket humor blandat med adrenalin, jag hade inga spärrar på den tiden.

Bloggen blev enormt populär. I dag speglar den livet som ung pappa varvat med mycket crossfit-träning, vilket Hugo tävlar i på hög nivå, och personliga berättelser från livet.

– Jag träffade Paula och vi fick Molly när jag var 23 och Paula 21, det förändrade mig mycket.

Hur har det varit att bli pappa som så ung?

– Det är det bästa som hänt mig, jag har hittat mig själv på ett helt annat sätt när man plötsligt har en ny huvudperson i sittliv. Visst har man inte så mycket livserfarenhet som ung, men man har en helt annan energi.

I augusti förra året flyttade Hugo in i ett nybyggt radhus i Huddinge.

– Vi kikade på de här husen och allt kändes så bra, särskilt för barnen. Jag är gammal hockeykille och har varit mycket i Huddinge så jag vet att det är en bra idrottskommun. Det kändes också viktigt – att våra barn kommer att ha bra möjligheter att aktivera sig.

Den som tror att livet som entreprenör och bloggare enbart är glassigt tror fel. Det är ett hårt slit både för Paula och Hugo att hålla liv i sina framgångsrika bloggar.

Dagen börjar när äldsta dotter lämnats på förskolan vid 9.30 och slutar framåt midnatt.

– Varje vardagskväll från det att barnen somnat runt klockan 19 jobbar vi med vår bloggar fram till klockan 23. Det fungerar för att vi både har stor respekt för varandra och jobbar med det här båda två, annars skulle det nog inte gå.

På sikt skulle han vilja ha bloggen mer som en bisyssla.

– Jag har i princip inget privatliv eftersom jag skriver om mitt liv i min blogg. Samtidigt som jag tycker det är kul så är det en osäker bransch, slutar jag blogga i morgon så slutar också pengarna att komma in. Därför har jag ett stort driv i de andra sakerna jag gör, för att inte behöva vara beroende av bloggen i framtiden.

Bland annat har han sålt av de två stora bloggportaler, Myshowroom och Vimedbarn, som han byggt upp, hans första bok om träning ligger på tryckeriet redo att lanseras och hans nya dryckes-varumärke snurrar på.

– Jag gillar att bygga upp saker och sedan sälja dem vidare, så jag kommer nog fortsätta jobba med affärer. Inte enbart för pengarna utan mer för känslan av att ha gjort en bra affär, det är den jag gillar.

Fakta

Gillar Glömstas fårhagar

Namn: Hugo Rosas.

Ålder: 26 år.

Familj: Fästmön Paula Uribe, 24 år, som driver bloggen paulas.me – Sveriges tredje största sett till antalet besökare, döttrarna Molly-Elise, 3 år, och Leonore, 3 månader.

Aktuell: Med sin första bok ”Superkroppen – Kom i form med Hugo Rosas på 2 månader”. Klar för SM i tyngdlyftning. Lanserar även ett nytt varumärke för en dryck och driver bloggen hugorosas.se.

Smultronställe i Huddinge: ”Jag älskar Huddingehallen, jag badar där någon gång varannan vecka. Och så tycker jag mycket om fårhagarna i Glömsta.”

Huddingebo jag är nyfiken på: ”Jag skulle vilja veta mer om Martin i Rackartygarna (som har en stor youtubekanal), det vore kul att veta vad han har på gång.”