ANNONS

Hektiskt år för Charlotte

Blivande bruden Charlotte Perrelli är årets julartist på Grand Hôtel. Men innan dess har hon en hektisk sommar och höst framför sig. I slutet av augusti gifter hon sig med kärleken Anders Jensen.
ANNONS

Sommaren står för dörren när Grand Hôtel avslöjar årets julshowsartist: folkkära Charlotte Perrelli.

I midnattsblått gnistrande fodral står hon i Oscarsalongen, där det dukats upp ett julbord. Charlotte smakar av fruktfatet – men julskinkan låter hon bli.

– Jag har varit vegetarian i 22 år. När galna ko-sjukan uppdagades kände jag att det här behöver jag inte äta.

Lika länge har hon gjort jul­shower och varje år vid den här ­tiden äter hon pepparkakor, dricker glögg och spelar julmusik.

– Jag är van vi det. Vi har så lång framförhållning, ungefär som en designer som köper in kläder till en butik och ligger flera säsonger före.

Tidigare år har Jerry Williams, Jill Johnson, Orup och senast Björn Skifs underhållit julpubliken på det femstjärniga hotellet. När Charlotte fick frågan reagerade hon med ett ”Gud, ringer de mig?”

– Jag vet ju vilka som var med och slogs om att få vara med. Folk ringer och ligger på, men det har aldrig varit min melodi. Där är jag alldeles för svensk, jag är alldeles för artig. Frågar inte folk mig är det förmodligen för att de inte vill ha mig och då får det vara.

Vad ska du bjuda på i din julshow ”Tusen och en natt”?

– Om folk går från därifrån och känner ”men det var väl trevligt”, har jag misslyckats lite. Det ska inte bara vara lite trevligt. Jag vill att det ska vara underhållande! Roligt! Galet! Knäppt! Något nytt!

ANNONS

Bland annat avslöjar Charlotte att hon nu funderar på att ha en naken dragspelare i showen, och hon letar också efter en tatuerad harpist. Finns det någon som stämmer in på beskrivningen får hen gärna höra av sig. Just nu söker hon udda profiler som är ”überbegåvade” och även kan dansa och sjunga.

Charlotte vill ha kontraster.

– Ena stunden berättar jag personliga grejer som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Folk får sugas in i mitt vardagsrum där jag sitter med min julgran, för att sedan blåsa det av stolen och köra något som är rockigt, uppseendeväckande och stort.

Men innan dess ska Charlotte ut på Diggiloo-turné hela sommaren. I slutet av augusti gifter hon sig med sambon Anders Jensen, 37. Bröllopet varar i dagarna tre på ett slott utanför Paris.

Sambon Anders Jensen kliver in i salongen.

– Vad fin du är, kommenterar Charlotte sin nyklippte blivande make, som hon snart ska äta middag med.

Hinner du förbereda för bröllopet?

– Det mesta är redan klart. Det har gått ut inbjudningar och alla har OSA:t. Det känns coolt.

Charlotte Perelli på plats utanför Oscarssalongen på anrika Grand Hôtel. I november kommer hon tillbaka för sin julshow ”Tusen och en natt”.

Fakta

Bröllop, Diggiloo och två stora shower

Namn: Charlotte Perrelli.

Ålder: 40 år.

Bor: Stor villa i Djursholm.

Familj: Blivande maken Anders Jensen. Adrian, 2, som hon har tillsammans med Anders. ­Sönerna Angelo, 11, och Alessio, 10 med exmaken Nicola Perrelli.

Aktuell: Gifter sig i slutet av augusti på ett slott i Frankrike. Diggiloo-turné, familjeshow på Ulriksdals slott 15 augusti. Julshowen Tusen och en natt på Grand Hôtel 21 november– 19 december.