ANNONS

Hela Botkyrka dras in i festen

I Alby har ungdomar jobbat med att bygga upp festivalen på fredag. Sebastian Mboge, Emma Dominguez, Sazna Nazar, Angelo Nuñez ingår i gruppen bakom arrangemanget.
I Alby har ungdomar jobbat med att bygga upp festivalen på fredag. Sebastian Mboge, Emma Dominguez, Sazna Nazar, Angelo Nuñez ingår i gruppen bakom arrangemanget.
Stockholm har festivalen ”We are Sthlm”.

Nu svarar Botkyrka med ”Vi är Botkyrka”

Både internationella, nationella och lokala ­artister uppträder under tre dagars festival.
ANNONS

Det blir både musik, teater, dans, workshops, mässa och författarbesök under den nya festivalen ”Vi är Botkyrka” som äger rum i Hallunda, Alby, Hågelby och Tullinge.

– Det är ganska stora, ambitiösa grejer på alla platser, säger samordnaren Tomaj Keyvani som också leder festivalen i Hallunda.

Bland de stora dragplåstren finns exempelvis Sean Banan, Panetoz och Labyrint, men också Botkyrkastjärnskott som Adam Kanyama och 14X. Men enligt Tomaj Keyvani är det lite av en slump att ”Vi är Botkyrka” kom till. Han var ledare för festivalen ”Urban Voices” i Hallunda när det uvisade sig att mäss-festivalen ”This is Alby” skulle vara samma helg. Snöbollen rullade ett par varv och till slut var också Hågelby och Tullinge med.

– Alla inträden är gratis och öppna för alla åldrar. Men det är olika inriktning på alla orter, säger han.

Först ut är This is Alby på fredag som i programmet också kallas mässfestival med chans att prova på sporter, cirkus, måleri och annat. På lördagen är det familjefestival i Hågelbyparken samt ”Urban Voices” i Hallunda som Tomaj Keyvani leder.

– Det är en internationell musikfestival som lyfter artister som jobbar med musiken som verktyg för att påverka politik och samhälle i en positiv riktning. Det är band från bland annat Egypten, Iran och Jamaica men också svenskar som Labyrint och Carlito.

Tullinge rundar av festivalen på söndagen med ”Sommarsöndag på Tullinge torg” med bland annat författarbesök av Karolina Ramqvist och storband.

Arrangörerna hoppas att andra stockholmare ska hitta till Botkyrka, men också att Botkyrkaborna upptäcker andra kommundelar.

– Vi vill ge en gemensam känsla för kommunen. Man kan ha bott 20 år i Tumba men har knappt satt sin fot i Alby, säger Tomaj Keyvani.

ANNONS
Fakta

Festival i flera kommundelar

Här är några smakprov från festivalen:

Alby: Ison & Fille och Dani M.

Hågelby: Panetoz och Sean Banan.

Hallunda: Flera internationella akter, men också Labyrint och Carlito.

Tullinge: Författaren Karolina Ramqvist, barnteater och Cirkus Cirkör.

Hela programmet finns på viarbotkyrka.se

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.